Groenhuysen biedt in Roosendaal ‘Dans en Parkinson’ aan. Onder begeleiding van Madeleine Benjert, een gespecialiseerd danstherapeut, kunnen cursisten met Parkinson door de danslessen beter en langer mobiel blijven. De methode van Dance for Health staat centraal tijdens de lessen.


Het belangrijkste van de danslessen is het plezier. Samen dansen geeft energie, stimuleert de geest en het lichaam en zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.


Tijdens de lessen reageert het lichaam op een manier die eerder niet voor mogelijk werd gehouden. Een altijd trillende hand beweegt soepel mee zonder enige trilling. Hoofd en romp die normaal gesproken ongecontroleerd voorover zakken blijven rechtop en bewegen vloeiend mee. Het staan op één been en balans houden is geen probleem. Armen en benen tegelijk bewegen lukt opeens wel. Of zoals een deelnemer het verwoordde: “Sinds ik deze danslessen volg kan ik wel twee dingen tegelijk, heb ik weer vertrouwen in mezelf en tijdens de les ben ik bevrijd van mijn houterigheid.” Met ‘Dans en Parkinson’ verbetert de balans, flexibiliteit, coördinatie en welzijn.


Naast de fysieke resultaten die mensen met Parkinson ervaren, zijn er ook andere bewezen effecten die de kwaliteit van leven verder verbeteren. Denk daarbij aan verbinding, beleving en hernieuwd contact door middel van het samen dansen en bewegen.


In de praktijk is gebleken dat deelname aan de danslessen door de partner of mantelzorger een zeer grote meerwaarde heeft, zowel voor degene met Parkinson als voor de mantelzorger of partner. Door de bestaande relatie is er immers al sprake van contact, veiligheid en vertrouwen. Het samen dansen stimuleert en vergroot de bewegingsmogelijkheden en vaak ontstaat er een zeer bijzonder contact en verbondenheid zonder woorden.


Partners en mantelzorgers nodigen wij dan ook van harte uit om aan te sluiten bij de danssessies.


De danslessen voor bewoners van een de locaties van Groenhuysen vinden plaats


  • elke maandag- en donderdagmiddag in Groenpark. De lessen starten om 13.30 uur.
    Groenpark is gevestigd in Regionaal Behandelcentrum Wiekendael, Kalsdonksestraat 89 in Roosendaal. 
  • elke woensdagmiddag in Regionaal Behandelcentrum Weihoek. De les start om 14.00 uur. 
    Weihoek is gelegen aan de Heerma van Vossstraat 19 in Roosendaal. 
  • elke donderdagochtend in Regionaal Behandelcentrum Weihoek. De les start om 10.00 uur. 
    Weihoek is gelegen aan de Heerma van Vossstraat 19 in Roosendaal. 
  • elke donderdagochtend in centrum voor Wonen & Zorg Heerma State. De les start om 11.30 uur.


Elke maandagochtend is er een dansles voor mensen die nog thuis wonen. Deze wordt gegeven in centrum voor Wonen & Zorg De Brink. De les start om 11.15 uur. De Brink is gelegen aan de Melis Stokelaan 5 in Roosendaal.


Partners, mantelzorgers of familie worden van harte uitgenodigd om mee te doen. De lessen duren een uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie na te praten. 


De kosten voor deelname voor mensen die niet in een van de locaties van Groenhuysen wonen bedragen 30 euro per maand. Als u in het bezit bent van de Groenhuysenpas ontvangt u 10% korting. Betaling verloopt via automatische incasso. Voor bewoners van een van de locaties van Groenhuysen zijn de lessen gratis.


Aanmelden voor de danslessen kan via Groenhuysen Klantbureau, telefoonnummer 088 - 55 740 00 of klantbureau@groenhuysen.nl. Nieuwsgierig naar de lessen? Het is altijd mogelijk een gratis proefles te volgen om nader kennis te maken met ‘Dans en Parkinson’. Neemt u gerust vrijblijvend contact op met Groenhuysen Klantbureau voor het maken van een afspraak.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op!

U kunt ons bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

088 - 55 740 00

beweging@groenhuysen.nl