Goede voeding is belangrijk. Niet alleen bij de behandeling van ziekten en aandoeningen, maar juist ook om uw goede gezondheid te behouden en ziekten te voorkomen. De diëtist is deskundig op het gebied van (onder)voeding en diëten. Omdat een aanpassing in uw voedingspatroon voor lange termijn ingrijpend is, begeleidt de diëtist u bij deze verandering. Bij het samenstellen van het dieet wordt gekeken naar uw persoonlijke eetgewoonten en leefomstandigheden. Zo houdt u de voedingsadviezen of het dieet vol en behaalt u het gewenste resultaat!


De diëtist kan in de meeste gevallen al uw vragen over voeding beantwoorden en u adviseren bij het maken van de beste keuzes. Bij sommige ziekten en aandoeningen kunt u echter om medische redenen een dieet nodig hebben. Enkele voorbeelden waarbij dieetadvies soms noodzakelijk is:

 • Suikerziekte (diabetes mellitus)
 • Hartfalen
 • Hoge bloeddruk (hypertensie)
 • Te hoog cholesterolgehalte (hypercholesterolemie)
 • Overgewicht (obesitas)
 • Ongewenst gewichtsverlies
 • Voeding bij slik- en kauwproblemen
 • Doorligwonden (decubitus)
 • Wondgenezing na een operatie (buikwonden)
 • Maag- en darmproblemen
 • Neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Parkinson, ALS, of na een CVA
 • Dementie, ook bij jong dementerenden
 • Longklachten (COPD)
 • Nierproblematiek (nierinsufficiëntie)
 • Oncologie


Het eerste consult

Het eerste gesprek met de diëtist duurt gemiddeld één uur. Naast de kennismaking, bespreekt u een aantal onderwerpen, zoals uw hulpvraag of medische klachten, medicatiegebruik, uw eet- en leefgewoonten en overige vragen die u heeft. De diëtist stelt vervolgens een diagnose en maakt voor u een behandelplan en een voedings- of dieetadvies op maat.


Het vervolgconsult

Een vervolgconsult duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. Tijdens deze consulten bespreekt u uw ervaringen met het opvolgen van het voedings- of dieetadvies. Ook kunt u aangeven tegen welke problemen u aanloopt of welke vragen u heeft over het voedings- of dieetadvies. Gedurende de behandeling stelt de diëtist het advies bij naar uw wensen en behoeften.


Duur van de behandeling

De duur van de behandeling is afhankelijk van het effect van het dieet, de mate waarin u begeleiding wilt en uw eventuele ziekteverloop. Tijdens de behandeling maakt de diëtist steeds een vervolgafspraak tot u overeenkomt dat de behandeling is afgerond.


De afspraken vinden plaats in een van onze behandelpraktijken. Indien uw huisarts of medisch specialist aangeeft dat het beter is als de diëtist bij u aan huis komt, is dit ook mogelijk.


Behandelpraktijk De Eglantier

Eglantier 1

4707 AA Roosendaal

Behandelpraktijk MC Nieuw Gastel

Het Hof 2

4751 JK Oud Gastel

Blankershof

Dragon 2

4751 KK Oud Gastel

De Bloemschevaert

Covellijndijk 116

4706 GH Roosendaal

De Blomhof

Sint Janstraat 2

4758 BH Standdaarbuiten

De Brink

Melis Stokelaan 5

4707 HP Roosendaal

Champetter

Citroenberg 2

4707 DC Roosendaal

Heerma State

Heerma van Vossstraat 59

4708 AW Roosendaal

Kerkakkers

Burgemeester Voetenstraat 29

4715 HE Rucphen

Heidestede

Dorpsstraat 123

4711 EH Sint Willebrord

Kroonestede

Pioenroos 1

4741 JC Hoeven

Leonardushof

Schoolstraat 8

4724 BJ Wouw

Markant

Markt 14

4724 BK Wouw

Moerweide

Melis Stokelaan 7

4707 HP Roosendaal

Oostkwartier

Chirurgijnslaan 1

4731 ZA Oudenbosch

De Pastorie

Bergsebaan 1

4709 AJ Nispen

Weihoek

Heerma van Vossstraat 19

4708 AV Roosendaal

De Wildenborch

Wildenborch 135

4707 LT Roosendaal

De Zellebergen

De Zellebergen 1

4731 NZ Oudenbosch


U krijgt vanuit de basisverzekering drie uur dieetbehandeling vergoed in 2015. Een aanvullende vergoeding van de dieetbehandeling is verder afhankelijk van uw aanvullende ziektekostenverzekering. Bekijkt u daarom de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien op welke vergoeding u recht heeft. Hieronder is een overzicht opgenomen waarin verzekeraars en hun vergoedingen staan vermeld. Als de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoedt, ontvangt u van Groenhuysen een factuur volgens onderstaande tarieven.


Om een afspraak te maken met de diëtist heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. Indien u om medische redenen niet in de mogelijkheid bent om naar een van onze behandelpraktijken te komen, kunt u bij de huisarts om een huisbezoek van de diëtist diëtist vragen. Vervolgens belt u met de Afsprakenlijn van Groenhuysen op 088 - 55 743 08 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).


De medewerker die u telefonisch te woord staat, zal een aantal gegevens van u noteren en ervoor zorgen dat u wordt teruggebeld om een afspraak te maken. Wij hanteren de treeknorm. U kunt binnen vijf dagen starten met de therapie. Graag bij uw eerste afspraak een geldige zorgpas van uw verzekering en uw identiteitsbewijs meenemen.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op!

U kunt ons bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

088 - 55 743 08

behandeling@groenhuysen.nl