Lopen, bukken of opstaan uit uw stoel: daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot u lichamelijke klachten krijgt als gevolg van een ongeval, ziekte, of gewoon omdat u ouder wordt. Een fysiotherapeut of een geriatriefysiotherapeut zoekt samen met u naar mogelijkheden om uw klachten te verhelpen of hiermee beter om te kunnen gaan. Daarnaast adviseert en begeleidt de fysiotherapeut u om herhaling van klachten te voorkomen.


Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor de ouder wordende mens, ook als het gaat om complexe gezondheidsproblematiek. Als u lichamelijke klachten heeft naar aanleiding van bijvoorbeeld een beroerte, amputatie, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, bent u bij hen in goede handen. Ook als het gaat om therapiën als oedeemtherapie bent u hier aan het juiste adres.   


U wordt vooral geholpen met oefentherapie, gericht op het herwinnen van uw zelfstandigheid en omgaan met het verlies van mobiliteit. De fysiotherapeut behandelt cliënten individueel of in groepen. Deze kan u in de praktijkruimte behandelen, maar als het nodig is, komt hij of zij bij u thuis. De fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. De fysiotherapeut maakt samen met de cliënt een behandelplan en houdt daarbij uiteraard rekening met uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut er samen met u voor dat u weer optimaal kunt functioneren. U maakt daarbij gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor bewegen vooral ook leuk is om te doen! 


De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Zo krijgen zij informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling of hulpmiddelen. Zij kunnen u dan beter helpen.

De fysiotherapeut kan u behandelen op verzoek van een medisch specialist of de huisarts, maar dat hoeft niet. U kunt in een aantal gevallen ook zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht. Wanneer het gaat om een behandeling aan huis of als het een chronische indicatie betreft, dan is een verwijzing verplicht.

De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. Bekijkt u daarom de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien op welke vergoeding u recht heeft. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, komen de kosten voor eigen rekening.

Het aantal behandelingen is geheel afhankelijk van uw klachten en het te verwachten herstel. Na het onderzoek, tijdens uw eerste afspraak, wordt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt opgenomen hoeveel behandelingen de fysiotherapeut denkt nodig te hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Uiteraard is dit een inschatting.


In verband met vergoedingen van uw behandeling is het wel verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel behandelingen fysiotherapie per jaar worden vergoed. Dat voorkomt vervelende situaties achteraf. 

Een ‘reguliere’ behandeling fysiotherapie duurt maximaal 30 minuten.


De eerste afspraak bestaat uit een onderzoek, om inzicht te krijgen in uw klachten. Na afloop van het onderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Deze eerste afspraak duurt maximaal 45 minuten. In sommige situaties is een aangepaste behandeling noodzakelijk zoals bijvoorbeeld geriatriefysiotherapie of oedeemtherapie. Uw fysiotherapeut zal u daar alles over vertellen na afloop van het onderzoek en kan u informeren over de duur van de behandeling.

Na uw eerste afspraak, het onderzoek, wordt in overleg met u een vervolgafspraak gemaakt voor behandeling. Wij streven ernaar dat u zoveel mogelijk onder behandeling blijft bij de fysiotherapeut die u heeft onderzocht. Als u een speciale behandeling nodig heeft of een beperkte beschikbaarheid heeft, kan daarvan worden afgeweken. Ook als later blijkt dat een aanvullende specialisatie nodig is om u beter of sneller te helpen of bij ziekte of vakantie van uw fysiotherapeut, kan het voorkomen dat u van fysiotherapeut wisselt. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Mocht u onverwachts niet in de gelegenheid zijn om volgens afspraak naar ons te komen, of u kunt ons thuis niet ontvangen, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat via de Afsprakenlijn van Groenhuysen, telefoonnummer 088 – 55 743 08 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). Tot 24 uur voorafgaand aan uw afspraak kunt u uw afspraak kosteloos verzetten of annuleren. Als wij uw melding later ontvangen of als u niet aanwezig bent op de afspraak, wordt de behandeling in rekening gebracht.

We horen graag van u hoe u onze dienstverlening ervaart: als het goed gaat, maar zeker ook als u aandachtspunten voor ons heeft. Wij nodigen u van harte uit om dit met onze medewerkers te bespreken. Daarnaast nemen we voor de eerstelijns cliënten deel aan een kwaliteitsmeting. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging van de behandelaar. 


Onze fysiotherapeuten hebben op diverse locaties een behandelpraktijk. Als het nodig is, komen ze bij u thuis.

Behandelpraktijk De Eglantier

Eglantier 1

4707 AA Roosendaal

Behandelpraktijk MC Nieuw Gastel

Het Hof 2

4751 JK Oud Gastel

Wiekendael

Kalsdonksestraat 89

4702 ZB Roosendaal

Weihoek

Heerma van Vossstraat 19

4708 AV Roosendaal

Blankershof

Dragon 2

4751 KK Oud Gastel

De Bloemschevaert

Covellijndijk 116

4706 GH Roosendaal

De Blomhof

Sint Janstraat 2

4758 BH Standdaarbuiten

De Brink

Melis Stokelaan 5

4707 HP Roosendaal

Champetter

Citroenberg 2

4707 DC Roosendaal

Kerkakkers

Burgemeester Voetenstraat 29

4715 HE Rucphen

Kroonestede

Pioenroos 1

4741 JC Hoeven

Leonardushof

Schoolstraat 8

4724 BJ Wouw

De Pastorie

Bergsebaan 1

4709 AJ Nispen

De Wildenborch

Wildenborch 135

4707 LT Roosendaal

De Zellebergen

De Zellebergen 1

4731 NZ Oudenbosch


De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. Onderstaand vindt u daarvan een overzicht. Bekijkt u bovendien uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien op welke vergoeding u recht heeft. Als de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoedt, ontvangt u van Groenhuysen een factuur volgens onderstaande tarieven.


Onze fysiotherapeuten kunnen u behandelen op verzoek van een medisch specialist of de huisarts. Maar dat hoeft niet. U kunt in een aantal gevallen ook zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht. Om een afspraak te maken met de fysiotherapeut belt u met de Afsprakenlijn van Groenhuysen op 088 - 55 743 08 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).


De medewerker die u telefonisch te woord staat, zal een aantal gegevens van u noteren en een afspraak voor u inplannen of ervoor zorgen dat u wordt teruggebeld voor een afspraak. Wij hanteren de treeknorm. U kunt binnen vijf dagen starten met de therapie. Graag bij uw eerste afspraak een geldige zorgpas van uw verzekering en uw identiteitsbewijs meenemen.

Heeft u een vraag?

Neem dan contact met ons op!

U kunt ons bereiken op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

088 - 55 743 08

behandeling@groenhuysen.nl