Nieuws

Heerma State viert drie dagen lang jubileumfeest

Centrum voor Wonen & Zorg Heerma State opende 12,5 jaar geleden haar deuren voor dementerende ouderen. Naast ouderen vinden nu ook mensen met dementie op jonge leeftijd hier een thuis. Het jubileum wordt uitgebreid gevierd, waarbij de belevings- en beweegtuin een centrale rol inneemt tijdens de festiviteiten. Niemand minder dan oud-atlete Olga Commandeur zal samen met wethouder Van Poppel en Groenhuysen-bestuurder Peter van den Broek op donderdagochtend 15 juni het startsein van het jubileumfeest geven.

Open dag vernieuwde Wiekendael op zaterdag 10 juni

De afgelopen maanden is Regionaal Behandelcentrum Wiekendael grondig verbouwd en vernieuwd. Zo zijn nieuwe afdelingen gerealiseerd en is de kapel gerestyld. Alle algemene ruimtes zijn opnieuw ingericht. We zijn trots op het resultaat, Wiekendael is klaar voor de toekomst! Komt u kijken? U bent van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. De koffie staat klaar!

Beweeg je fit met Zorgrobot Zora en opening Fitroute

Op maandag 15 mei geeft Zora de zorgrobot om 11.00 uur op De Wildenborch het startsein van een beweegweek voor senioren die op centra voor Wonen & Zorg De Brink en De Wildenborch wordt gehouden. Speciaal voor de beweegweek komt Zora naar Roosendaal. Het robotje van nog geen meter groot zingt en danst er flink op los en iedereen mag met haar meedoen.

Draag bij aan de belevingstuin voor Heerma State

Een van de nieuwste inzichten en belangrijk uitgangspunt voor meer levensvreugde is het geven van zoveel mogelijk vrijheid aan de dementerende mens. Meer vrijheid en meer eigen regie leidt als vanzelf tot meer bewegen. En bewegen is goed voor lijf en geest. De Vrienden van Groenhuysen hebben deze week de aftrap gegeven voor de aankleding van de recent aangelegde belevings- en bewegingstuin rond Heerma State. 

Heerma State dingt mee naar prijs voor tuin van beleving

Jaarlijks geeft VOOR een flink geldbedrag voor een project waar de wereld mooier van wordt. Dit jaar gaat het om een bedrag van maar liefst €40.574. Met dat bedrag zou Heerma State wel raad weten, juist nu ze zich zo hard maken voor een tuin van beleving.

12345678910Volgende