1. Home >
  2. Thuiszorg >
  3. Locaties >
  4. Rucphen >
  5. Centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers Rucphen

Centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers Rucphen

Burg. Voetenstraat 29

4715 HE Rucphen

088 - 55 736 50

Kerkakkers is een centrum voor Wonen & Zorg met 50 appartementen voor mensen met een zorgindicatie, 12 grote koopappartementen (penthouses) en twee groepswoningen met ieder 6 appartementen. Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met een indicatie voor zware zorg. Het groepswonen biedt hen nog meer bescherming en veiligheid.

 

Kerkakkers beschikt over diverse voorzieningen, zoals een kapsalon, winkel en een sfeervol restaurant. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd. Het centrum van Rucphen is bovendien nabij.

 

Zelfstandig wonen

Cliënten met een CIZ-indicatie van ZZP 1 t/m 4 wonen zelfstandig en ontvangen de volgens indicatie benodigde zorg. In het zorgleefplan wordt afgesproken hoe en wanneer de medewerkers van Kerkakkers deze zorg leveren. Hierbij is het uitgangspunt dat wat cliënten zelf kunnen, ook zoveel mogelijk zelf doen. Zo proberen we cliënten zo lang mogelijk actief en betrokken te houden.

 

Groepswonen

Het creëren van een huiselijke sfeer in een kleine woongroep staat bij het groepswonen centraal. Het gewone leven bepaalt de dag en cliënten en medewerkers doen gezamenlijk het huishouden. Cliënten bepalen uiteraard zelf hun bezigheden en kunnen zich altijd even op de eigen kamer terugtrekken.

 

Type appartementen

De 50 appartementen zijn ruim tachtig m² groot en schikken over een ruime woonkamer, een compleet ingerichte keuken, een grote slaap- en logeerkamer, een badkamer met douche en toilet, een apart gastentoilet en een berging. Het balkon is vanuit de woon- en slaapkamer via de schuifpui toegankelijk.

De 2 groepswoningen zijn op de begane grond gevestigd. Naast een gezamenlijke huiskamer en woonkeuken, beschikken de cliënten over een eigen éénkamerappartement met badkamer.

 

Logeermogelijkheid

Kerkakkers heeft ook logeermogelijkheden voor een tijdelijke opname, bijvoorbeeld als de mantelzorger op vakantie is. De logeerkamers zijn bovendien te gebruiken ter overbrugging van een ziekenhuisopname naar de thuissituatie of opname in een centrum voor Wonen & Zorg. De eigen thuiszorgmedewerker kan tijdens die logeerperiode de gebruikelijke ondersteuning blijven bieden.

 

Cliënttevredenheid

Eens per twee jaar houdt Groenhuysen een cliëntwaarderingsonderzoek. Een onafhankelijk onderzoeksbureau onderzoekt hoe cliënten onze dienstverlening ervaren. Aan de hand hiervan weten wij wat onze sterke punten en verbeterpunten zijn. Hierdoor blijven we werken aan de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Lees meer…

 

Vrijwilligers gezocht!

Centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die kunnen ondersteunen bij allerlei activiteiten. Iets voor u? Lees meer...

 

Download de brochure Kerkakkers.

Aanvragen thuiszorg

Voor meer informatie en het aanvragen van thuiszorg kunt u contact opnemen via

088 - 55 740 00 of klantbureau@groenhuysen.nl

Zorgeloos Wonen