Lees voor
14 maart 2024

Groenhuysen behaalt ‘AA-’ kredietbeoordeling

financieel gezond, fitch ratings" alt=""/>

Groenhuysen ontving onlangs een ‘AA-’ kredietbeoordeling van Fitch Ratings, een objectieve, onder Europees toezicht staande partij.

Deze kredietbeoordeling (ook wel rating genoemd) getuigt ervan dat Groenhuysen financieel zeer gezond is, en daarmee voor de korte en lange termijn kan blijven investeren in haar maatschappelijke opgave om ouderen in de regio hoogwaardige zorg en ondersteuning te bieden.

Financiële zaken op orde

“We zijn verheugd en trots op de behaalde ‘AA-’ kredietbeoordeling. Dit bevestigt dat Groenhuysen zich op een goede manier inzet voor het leveren van kwalitatieve zorg, het welzijn van ouderen en het waarborgen van financiële stabiliteit”, aldus Ron Axt, voorzitter raad van bestuur bij Groenhuysen. De kredietbeoordeling staat niet op zichzelf. Deze toont aan dat Groenhuysen al langere tijd de zaken financieel op orde heeft. Joost Bellemakers, hoofd bedrijfsvoering bij Groenhuysen: “De behaalde rating laat zien dat continuïteit van onze diensten geborgd is en dat Groenhuysen ook in de toekomst kan blijven investeren in de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg, welzijn en ondersteuning. Het is erg leerzaam om met het team financiën vanuit het perspectief van een kredietbeoordelaar naar je eigen organisatie te kijken. In het traject hebben we op een constructieve en prettige manier samengewerkt met het bureau Ilfa. Wij hebben hun deskundigheid als zeer waardevol ervaren.”

De ouderenzorg in Nederland zit in een belangrijke fase van verandering

De komende jaren groeit het aantal mensen met een steeds zwaardere zorgbehoefte. Tegelijkertijd zijn er minder medewerkers beschikbaar die deze zorg en ondersteuning kunnen bieden. Ron: “We koesteren de kwaliteit van bestaan van onze oudere inwoners, en willen die kwaliteit in de toekomst kunnen blijven bieden. Dat betekent dat we met een andere blik naar de zorg en ondersteuning voor ouderen moeten kijken. Dit is niet alleen een vraagstuk voor Groenhuysen, maar een vraagstuk voor de hele samenleving, waaronder omwonenden in de wijk, het netwerk van cliënten, huisartsen, gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties en woningcorporaties.”

Groenhuysen bereidt zich met al deze partners goed voor op deze vraagstukken en ontwikkelingen. Daarvoor investeert de organisatie fors in:
– Het anders werken: samen met familie en de wijk invulling geven aan de zorg, op grotere schaal meer zorgtechnologie inzetten en innovaties toepassen.
– De woon-zorgcentra, waaronder de nieuw te ontwikkelen Vallei De Brink, worden toekomstbestendig gemaakt.

Deze investeringen zijn alleen mogelijk als daar ook voldoende financiële middelen voor zijn. Groenhuysen kijkt, met alle veranderingen die gaan komen, met veel vertrouwen naar de toekomst.

Wilt u meer weten over de door Groenhuysen behaalde ‘AA-’ kredietbeoordeling? Klik hier.