Lees voor
1 maart 2024

Positieve veranderenergie op Symposium ontwikkelprogramma

" alt=""/>

Wat hadden we een positief en inspirerend symposium met onze collega’s! Zorgvernieuwer Teun Toebes nam onze professionals mee in zijn missie om de levenskwaliteit van mensen met dementie te verbeteren.

Teun Toebes raakte en inspireerde veel collega’s met zijn verhalen over hoe we op een andere manier naar mensen met dementie en ons zorgsysteem kunnen kijken. Hij maakte ons ook bewust van bestaande patronen en hoe we in ons werk écht de mens kunnen blijven zien.

Dit gedachtegoed sluit mooi aan op waar we binnen Groenhuysen al een tijdje mee bezig zijn: op een andere manier naar ons werk kijken en samen ontdekken hoe we dagelijkse werkzaamheden anders en vooral slimmer kunnen organiseren. Er komen namelijk steeds meer ouderen bij die zwaardere zorg nodig hebben, terwijl er steeds minder professionals beschikbaar zijn om die zorg te kunnen geven. Zo kunnen we ook in de toekomst onze cliënten een fijne dag blijven bezorgen mét voldoende aandacht voor eigen werkgeluk.

Na het inspirerende verhaal van Teun deelden onze verzorgenden, welzijnsmedewerkers, verpleegkundigen, digicoaches, behandelaren, managers en artsen trots hun successen rondom het anders en slimmer organiseren van hun werk. Het was geweldig om al die positieve energie te ervaren en te zien welke stappen we samen al hebben gemaakt!