Lees voor

Psychologie

Heeft u last van angsten, somberheid, medisch onbegrepen klachten, verwerkingsproblemen of cognitieve klachten, dan kan de psycholoog u helpen. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het samenspel van psychische, medische en sociale aspecten van het ouder worden.

" alt=""/>

De psycholoog kan u helpen als u last heeft van angsten, somberheid, overspannenheid, medisch onbegrepen klachten, pijn, verwerkingsproblemen en cognitieve klachten. Daarnaast ondersteunt de psycholoog ook de zorgteams in de begeleiding en benadering van cliënten met verschillende ziektebeelden.

 

Hoe werkt Psychologie

De psycholoog maakt standaard onderdeel uit van het behandelteam binnen onze centra voor Wonen & Zorg met psychogeriatrie, gerontopsychiatrie, somatiek en geriatrische revalidatiezorg. Zij werken nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde, paramedici en het zorgteam. De psycholoog beschikt over gespecialiseerde kennis voor diverse expertises (zie hieronder) en mensen met:

 

Ziekte, eenzaamheid, dementie of verhuizing naar een zorginstelling kunnen erg ingrijpend zijn. De psycholoog kan u helpen als u hierbij psychische problemen, zoals angst en depressie ervaart. Samen met u en/of naasten bepaalt de psycholoog de hulpvraag en wordt er een behandeling gestart om de psychische klachten te verminderen.

 

Vanwege ziekte en bij het ouder worden kunnen veranderingen in de relatie tussen hersenen en gedrag optreden. U of uw naasten kunnen veranderingen opmerken in gedrag, sociaal welbevinden en de cognitieve functies (zoals het geheugen, concentratie en aandacht, oriëntatie en plannen en organiseren). Wanneer deze veranderingen problemen opleveren voor u of uw naasten kan de psycholoog verder onderzoek doen.

Expertises

Psychologie wordt aangeboden bij de volgende expertises.

Specialisten

Maak kennis met onze specialisten voor de behandeling Psychologie.

Kristy de Hoon

Christian Bakker

Nicole van Geel

Iris van der Werf

Juliette Ruijters

Peter van Rooden

Philien Wakelkamp

Sanne Hagens

Sandra Belleter

Richard Kouwenhoven

Fee Verhoeven

Eva Pruijn

Jordy Baas

Britt Dekkers

Corrie Timmers

Veerle Illing

Eline van de Ven

Marjolein Reijngoud

Downloads

Download hier de informatie over Psychologie.

GH15-035-Wat-kunnen-de-behandelaren-van-Groenhuysen-voor-u-betekenen.pdf

Brochure Wat kunnen de behandelaren van Groenhuysen voor u betekenen?

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor Psychologie. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met Groenhuysen via de contactgegevens, bovenaan deze pagina.

Kan ik op elke locatie van Groenhuysen gebruik maken van een psycholoog?
Add icon

De psycholoog kan enkel ingezet worden wanneer u over een zorgindicatie met behandeling beschikt en u daarmee onder de zorg van onze specialist ouderengeneeskunde valt.

Kan ik ook thuis gebruik maken van begeleiding, behandeling of onderzoek van een psycholoog?
Add icon

De psycholoog kan enkel mensen begeleiden, behandelen of onderzoeken die bij Groenhuysen verblijven en onder de zorg van een specialist ouderengeneeskunde vallen.

Hoe kan ik in contact komen met een psycholoog van Groenhuysen?
Add icon

Wanneer u graag een gesprek met de psycholoog wilt, kunt u deze wens uiten bij uw behandelend specialist ouderengeneeskunde. Voor algemene vragen neemt u contact op met het medisch secretariaat via behandeling@groenhuysen.nl of 088 – 55 743 08.