Lees voor
Home » Nieuws

Nieuws, kennis & evenementen

Lees hier het laatste nieuws van Groenhuysen en kennisblogs over ouderenzorg en onze expertises. Tevens vindt u hier geplande evenementen.

Filteren op:
26 januari 2024

Angstig?!

‘Ik weet het gewoon niet meer. Ik weet het gewoon niet meer, wat doe ik verkeerd?’ Huilend zit hij naast mij. Het verdriet, de frustratie en vooral de wanhoop is te zien. ‘Wat is er mis met mij?‘

9 januari 2024

Onze mijlpalen in 2023

Bij de start van een nieuw jaar is het goed om terug te blikken, dus staan we stil bij onze mijlpalen in 2023. Het was een jaar van hard werken, opbouwen en ontwikkeling. Dat we met elkaar de zorg anders moeten organiseren om toekomstbestendig te zijn, is duidelijk.

10 december 2023

Hendrik

30 jaar had hij troep verzameld, neergegooid en geen kans gezien dit op te ruimen…… Zijn huis was een vuilnisbelt. Hij kwam in beeld toen zijn huisarts hem thuis bezocht, omdat hij opeens niet meer kon lopen. De huisarts schrok, overlegde met heer en het Geriatrisch Expertise Team werd erbij betrokken.

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.

13 oktober 2023

Vallei De Brink: plek voor ouderen, robots én de buren

De Brink in Roosendaal is na de nieuwbouw het verpleeghuis van de toekomst. Meer cliënten, die meer eisen én minder zorgpersoneel: in het nieuwe ‘Verpleeghuis van de Toekomst’ in Roosendaal wordt met alle ontwikkelingen rekening gehouden. Dit artikel is afkomstig uit BN De Stem. 

12 oktober 2023

Open dag Hospice Roosdonck zaterdag 28 oktober

Roosdonck is een hospice op een mooie locatie, waar privacy, rust, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. Op zaterdag 28 oktober kan iedereen die belangstelling heeft, een kijkje komen nemen in Roosdonck. Een speciaal welkom is er voor geïnteresseerde vrijwilligers.

15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.

25 juni 2023

Succesvol veranderen begint in de praktijk

Om personeelsontwikkeling goed te laten landen in je organisatie is de bereidheid om te willen veranderen essentieel, stellen Marjolein Lotsy en Karen Achterberg. “Niet alleen op de werkvloer, maar juist ook bij het management.

22 juni 2023

Eerste dag?!

Mompelend hoor ik hem zeggen dat het wel allemaal mooi is. Ik stel mij voor en ik krijg een stevige handdruk. ‘Loop je met mij mee?’ vraag ik hem.

22 mei 2023

Warmte?!

Op alles wat er wordt gevraagd zegt ze nee en ze is boos. De onrust groeit en groeit. Alles wat er in haar omgangsplan staat om te doen werkt niet.

22 maart 2023

Jouw werk op de rails

Bij Groenhuysen hebben we het traject Jouw werk op de rails ontwikkeld om het werk in de zorg efficiënter en leuker te maken. De opbrengst: minder (tijds)verspilling, meer aandacht voor cliënten én goed werkgeverschap, want medewerkers hebben meer plezier in hun werk.

6 maart 2023

De Pastorie: per 1 april 2023 geen zorglocatie meer

Het was al langer bekend dat De Pastorie in Nispen niet meer geschikt is om de steeds zwaardere zorgbehoefte van bewoners op een verantwoorde manier te leveren. Op dinsdag 28 februari werd een kleinschalige bijeenkomst gehouden voor de betrokken medewerkers, behandelaren en vrijwilligers.

1 februari 2023

Stem nu op het beste idee!

Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar het beste idee van Groenhuysen. Dit keer met de focus op het verlichten van de werkdruk bij onze (zorg)medewerkers. Hoe zorgen we voor een zinvol, vitaal en gelukkig werkleven? Hoe kunnen we het werkplezier verhogen?

20 december 2022

De Pastorie: per 1 mei 2023 geen zorglocatie meer

Voor De Pastorie zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat deze locatie niet meer geschikt is om bewoners die zwaardere zorg nodig hebben te kunnen ondersteunen. De locatie is qua omvang te beperkt en is kwetsbaar om voor 24 uur, 7 dagen per week complexere zorg te kunnen bieden.

1 december 2022

Het beste idee van Groenhuysen 2023

Werk jij bij Groenhuysen en heb jij een geniaal idee voor een zinvol, vitaal en gelukkig werkleven? Geef je idee vleugels en reis ook in 2023 met ons mee naar het beste idee van Groenhuysen.

22 juni 2022

Levensvragen

Op de Dag van de Levensvragen staan we stil bij vragen over de zin van het leven. Ze helpen ons om te reflecteren. Zeker in de laatste fase van het leven, zijn dit zeer waardevolle vragen en gesprekken. Aleksandra Gwizdz, geestelijk verzorger bij Groenhuysen ging in gesprek met Yvonne Raats (links op de foto) en … Continued

8 juni 2022

Dans en Parkinson

Vanaf woensdag 15 juni is het weer mogelijk om deel te nemen aan ‘Dans en Parkinson’ binnen het ‘Beweeg je fit’ programma.

12 mei 2022

Leonardushof feestelijk geopend

Gisteren vond de officiële opening van het nieuwe Leonardushof plaats. Op deze zonnige dag werd er samen met bewoners en genodigden, onder het genot van een hapje en drankje, geproost op dit feestelijke moment.

9 mei 2022

Dag van de Beroerte

Morgen, op dinsdag 10 mei wordt voor de 18e keer de Dag van de Beroerte gehouden. Gedurende deze 24 uur wordt in verschillende Europese landen via speciale evenementen aandacht besteed aan de oorzaak en gevolgen van een beroerte.

25 maart 2022

RSD FITweek van start!

Van 28 maart t/m 3 april is het Roosendaal FITweek! Ook Groenhuysen zet zich in als RSD FIT partner en in dat kader hebben we een aantal leuke activiteiten gepland staan op verschillende locaties van Groenhuysen.

21 februari 2022

Groenhuysen laat bewoners niet vallen!

Binnen Groenhuysen willen we graag heupfracturen voorkomen door de inzet van de Wolk heupairbag. Wanneer de Wolk heupairbag een val detecteert vult de airbag zich aan de kant die de drager op valt. Onderstaande video demonstreert hoe de Wolk in de praktijk werkt.

1 februari 2022

Stem nu op het beste idee!

Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar het beste idee van Groenhuysen. Dit keer met de focus op het verlichten van de werkdruk bij onze (zorg)medewerkers. Hoe zorgen we voor een zinvol, vitaal en gelukkig werkleven? Hoe kunnen we het werkplezier verhogen?

7 december 2021

Dagbehandeling op maat voor mensen met ziekte van Parkinson

Groenhuysen heeft als doel om mensen met de ziekte van Parkinson te ondersteunen in het zo lang mogelijk thuis wonen. Om dit mogelijk te maken bieden we diverse behandelingen door gespecialiseerde therapeuten. Vanaf 1 januari biedt Groenhuysen dagbehandeling voor mensen met deze ziekte.

1 december 2021

Het beste idee van Groenhuysen 2022

Werk jij bij Groenhuysen en heb jij een geniaal idee voor een zinvol, vitaal en gelukkig werkleven? Geef je idee vleugels en reis ook in 2022 met ons mee naar het beste idee van Groenhuysen.

12 oktober 2021

Training voor mensen met parkinson

Parkinson Wellness Recovery (PWR) is een oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met de ziekte van Parkinson. Groenhuysen biedt deze training vanaf 9 november aan.

7 oktober 2021

Hospice Roosdonck organiseert zaterdag 20 november open dag

Roosdonck is een hospice, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. Deze mooie locatie is inmiddels negen jaar open. Op zaterdag 20 november kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen in Roosdonck. Een hospice van en voor de regio Roosendaal.

23 september 2021

Coronamaatregelen: hoe is de situatie nu?

Vorige week dinsdag was er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Het demissionair kabinet kondigde aan wat de volgende stappen zijn in het versoepelingsplan. Wat betekent dit voor het beleid bij Groenhuysen?

27 juli 2021

Een bijzondere vriendschap

Samen koekjes eten, een stukje wandelen en kletsen over hoe het er vroeger in Hoeven aan toe ging. Ze schelen bijna 75 jaar maar Anne Lazaroms (15) en Mien van Langh (89) zijn dikke vriendinnen. ‘De klik is er gewoon.’