Lees voor

Fysiotherapie

Heeft u moeite met lopen, bukken of opstaan uit uw stoel? Onze fysiotherapeuten zoeken samen met u naar mogelijkheden om uw klachten te verhelpen of hier beter mee om te kunnen gaan.

" alt=""/>

Lopen, bukken of opstaan uit uw stoel: daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot u lichamelijke klachten krijgt als gevolg van een ongeval, ziekte, of gewoon omdat u ouder wordt. Een fysiotherapeut zoekt samen met u naar mogelijkheden om uw klachten te verhelpen of hiermee beter om te kunnen gaan. Daarnaast adviseert en begeleidt de fysiotherapeut u om herhaling van klachten te voorkomen.

 

Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor de ouder wordende mens, ook als het gaat om complexe gezondheidsproblematiek. Als u lichamelijke klachten heeft naar aanleiding van bijvoorbeeld een beroerte, amputatie, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, bent u bij hen in goede handen. Ook als het gaat om therapieën als oedeemtherapie bent u hier aan het juiste adres.

 

Hoe werkt Fysiotherapie

U wordt vooral geholpen met oefentherapie, gericht op het herwinnen van uw zelfstandigheid en omgaan met het verlies van mobiliteit. De fysiotherapeut behandelt cliënten individueel of in groepen. Deze kan u in de praktijkruimte behandelen, maar als het nodig is, behandelt hij u vanuit thuis. De fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

 

De fysiotherapeut maakt samen met de cliënt een behandelplan en houdt daarbij uiteraard rekening met uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met adviezen en oefeningen zorgt de fysiotherapeut er samen met u voor dat u weer optimaal kunt functioneren. U maakt daarbij gebruik van de nieuwste apparatuur, waardoor bewegen vooral ook leuk is om te doen!

 

De fysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Zo krijgen zij informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling of hulpmiddelen. Zij kunnen u dan beter helpen.

 

De fysiotherapeut beschikt over gespecialiseerde kennis voor diverse expertises (zie hieronder) en mensen met:

 

 

Wat cliënten zeggen over onze Fysiotherapie

Fysiotherapie

‘Er was sprake van laagdrempelig contact waarbij ik mijn eigen regie hield en ik duidelijke adviezen kreeg’

Fysiotherapie

‘De fysiotherapeut was goed bij zijn werk betrokken en had veel kennis over het vakgebied’

Fysiotherapie

‘De fysiotherapeut is vakbekwaam en heeft veel ervaring’

Fysiotherapie

‘De fysiotherapeut biedt een goed luisterend oor’

Fysiotherapie

‘Met de adviezen en oefeningen van de fysiotherapeut kan ik weer beter functioneren’

0/0 Offers

Expertises

Fysiotherapie wordt aangeboden bij de volgende expertises.

Locaties

Fysiotherapie voor cliënten die niet bij Groenhuysen wonen, wordt aangeboden op de volgende behandellocaties.
Behandelpraktijk De Eglantier
De Eglantier 1
4707 AA Roosendaal
088 - 55 743 08
Centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert
Covellijndijk 116
4706 GH Roosendaal
088 - 55 746 00
Centrum voor Wonen & Zorg Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal
088 - 55 737 00
Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier
Zellebergen 1
4731 NZ Oudenbosch
088 - 55 748 50

Specialisten

Maak kennis met onze specialisten voor de behandeling Fysiotherapie.

Nienke Elshout

Judith van Wijngaarden

Tadek Kopala

Carolien Stigter

Joke de Ruijter

Dianne Noorderhaven

Wendy Traets

Yvette Rijnders-v.d. Gaag

Nienke Nederlof

Marijke Molenaar

Danique Lopes

Linda Kuijlaars

Kjeld Klaver

José Jochems

Chantal de Herder

Wessel van Geel

Marianne Posthumus

Lucas Broos

Kim Broeders-Dekkers

Marjolein Broos

Mascha Daver

Rolf van der Burgt

Yolande Brandwijk

Pamela Heijmans

Anne de Bakker

Jeannet Bos

Christel Kwast

Heleen Boogmans

Downloads

Download hier de informatie over Fysiotherapie.

GH15-035-Wat-kan-de-Fysiotherapeut-voor-u-betekenen.pdf

Brochure Wat kan de Fysiotherapeut voor u betekenen

GH15-035-Wat-kunnen-de-behandelaren-van-Groenhuysen-voor-u-betekenen.pdf

Brochure Wat kunnen de behandelaren van Groenhuysen voor u betekenen?

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor Fysiotherapie. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met Groenhuysen via de contactgegevens, bovenaan deze pagina.

Ik heb een fysiotherapeut nodig. Kan dat via Groenhuysen?
Add icon

Het is mogelijk om een behandeling of therapie te krijgen door een van onze ervaren behandelaren. Dit geldt ook voor de diëtist, ergotherapeut en logopedist. De behandeling vindt plaats in één van onze behandelcentra of indien het niet anders kan, bij u thuis. Neem hiervoor contact op met het medisch secretariaat Behandeling & Begeleiding via 088 – 55 743 08

Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Add icon

De fysiotherapeut kan u behandelen op verzoek van een medisch specialist of de huisarts, maar dat hoeft niet. U kunt in een aantal gevallen ook zonder verwijzing bij de fysiotherapeut terecht. Wanneer het gaat om een behandeling aan huis of als het een chronische indicatie betreft, dan is een verwijzing verplicht.

Wie betaalt mijn behandelingen?
Add icon

De vergoeding van de behandeling is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering. Bekijkt u daarom de polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar om te zien op welke vergoeding u recht heeft. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, komen de kosten voor eigen rekening.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Add icon

Het aantal behandelingen is geheel afhankelijk van uw klachten en het te verwachten herstel. Na het onderzoek, tijdens uw eerste afspraak, wordt een behandelplan opgesteld. Hierin wordt opgenomen hoeveel behandelingen de fysiotherapeut denkt nodig te hebben om het gewenste resultaat te bereiken. Uiteraard is dit een inschatting.

In verband met vergoedingen van uw behandeling is het wel verstandig om bij uw zorgverzekeraar te informeren hoeveel behandelingen fysiotherapie per jaar worden vergoed. Dat voorkomt vervelende situaties achteraf.

Hoe lang duurt een behandeling?
Add icon

Een ‘reguliere’ behandeling fysiotherapie duurt maximaal 30 minuten.

De eerste afspraak bestaat uit een onderzoek, om inzicht te krijgen in uw klachten. Na afloop van het onderzoek wordt samen met u een behandelplan vastgesteld. Deze eerste afspraak duurt maximaal 45 minuten. In sommige situaties is een aangepaste behandeling noodzakelijk zoals bijvoorbeeld geriatriefysiotherapie of oedeemtherapie. Uw fysiotherapeut zal u daar alles over vertellen na afloop van het onderzoek en kan u informeren over de duur van de behandeling.

Heb ik altijd dezelfde fysiotherapeut?
Add icon

Na uw eerste afspraak, het onderzoek, wordt in overleg met u een vervolgafspraak gemaakt voor behandeling. Wij streven ernaar dat u zoveel mogelijk onder behandeling blijft bij de fysiotherapeut die u heeft onderzocht. Als u een speciale behandeling nodig heeft of een beperkte beschikbaarheid heeft, kan daarvan worden afgeweken. Ook als later blijkt dat een aanvullende specialisatie nodig is om u beter of sneller te helpen of bij ziekte of vakantie van uw fysiotherapeut, kan het voorkomen dat u van fysiotherapeut wisselt. Dit gebeurt altijd in overleg met u.

Hoe kan ik mijn afspraak verzetten of afzeggen?
Add icon

Mocht u onverwachts niet in de gelegenheid zijn om volgens afspraak naar ons te komen, of u kunt ons thuis niet ontvangen, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat via de Afsprakenlijn van Groenhuysen, telefoonnummer 088 – 55 743 08 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur). Tot 24 uur voorafgaand aan uw afspraak kunt u uw afspraak kosteloos verzetten of annuleren. Als wij uw melding later ontvangen of als u niet aanwezig bent op de afspraak, wordt de behandeling in rekening gebracht.

Hoe wordt de kwaliteit van fysiotherapie geborgd?
Add icon

We horen graag van u hoe u onze dienstverlening ervaart: als het goed gaat, maar zeker ook als u aandachtspunten voor ons heeft. Wij nodigen u van harte uit om dit met onze medewerkers te bespreken. Daarnaast nemen we voor de eerstelijns cliënten deel aan een kwaliteitsmeting. Hiervoor ontvangt u een uitnodiging van de behandelaar.