Lees voor

Ergotherapie

Heeft u door een beperking of ziekte moeite met het uitvoeren van alledaagse handelingen, dan kan de Ergotherapeut u helpen. De ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen om weer zo zelfstandig mogelijk (in de thuissituatie) te functioneren.

" alt=""/>

De ergotherapeut zoekt samen met u naar oplossingen om (weer) zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Wij helpen u weer op weg!

 

Hoe werkt Ergotherapie

De ergotherapeut richt zich op de praktische gevolgen van lichamelijke, cognitieve en/of psychische problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut traint en adviseert u onder andere bij alledaagse problemen op het gebied van persoonlijke verzorging, (huishoudelijke) taken, het uitoefenen van hobby’s of het binnen- en buitenshuis verplaatsen.

 

U kunt de ergotherapeut bovendien inschakelen voor advies over een goede lig- en zithouding, het leren omgaan met een hulpmiddel, aanpassingen in uw leefstijl of woning en het begeleiden van mantelzorgers, zodat u en uw directe omgeving zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. De ergotherapeut kan u ook helpen bij het aanvragen van een voorziening bij uw gemeente of zorgverzekeraar. U bepaalt samen waaraan de voorziening moet voldoen en krijgt begeleiding bij het aanvraagproces voor bijvoorbeeld een rolstoel of woningaanpassing.

 

De ergotherapeut beschikt over gespecialiseerde kennis voor diverse expertises (zie hieronder) en mensen met:

 

 

Expertises

Ergotherapie wordt aangeboden bij de volgende expertises.

Locaties

Ergotherapie voor cliënten die niet bij Groenhuysen wonen, wordt aangeboden op de volgende behandellocaties.
Centrum voor Wonen & Zorg Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal
088 - 55 737 00
Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier
Zellebergen 1
4731 NZ Oudenbosch
088 - 55 748 50

Specialisten

Maak kennis met onze specialisten voor de behandeling Ergotherapie.

Saskia van der Wolf

Sara Musters

Jessica van Elden

Birgit Danen

Ellen Traets

Maaike Smits-Miltenburg

Marscha v.d. Bersselaar-Rasenberg

Anje Langbroek

Lieke Baars-Wouters

Annemarie Aarts

Ursula Walravens

Ilse van Zantvliet

Jorien van Hooijdonk

Lise Voermans

Ivonne Reijnders

Downloads

Download hier de informatie over Ergotherapie.

Wat-kan-de-Ergotherapeut.pdf

Wat kan de Ergotherapeut voor u betekenen?

GH15-035-Wat-kunnen-de-behandelaren-van-Groenhuysen-voor-u-betekenen.pdf

Brochure Wat kunnen de behandelaren van Groenhuysen voor u betekenen?

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor Ergotherapie. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met Groenhuysen via de contactgegevens, bovenaan deze pagina.

Eerste kennismaking en vervolg – hoe gaat het in zijn werk?
Add icon

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreekt de ergotherapeut welke problemen u ondervindt. Vervolgens bekijkt de ergotherapeut wat de oorzaken zijn van het probleem en welke mogelijkheden er zijn om het probleem op te lossen. Samen stelt u vervolgens een plan van aanpak op. Dat kan inhouden dat u opnieuw leert om de activiteit uit te voeren, wellicht op een andere manier of met behulp van hulpmiddelen of aanpassingen. Na een periode evalueert u samen met de ergotherapeut of de vooraf gestelde doelen behaald zijn.

Hoe lang duurt de behandeling?
Add icon

De duur van de totale behandelperiode is afhankelijk van het effect van de behandeling en uw eventuele ziekteverloop. Tijdens de behandeling maakt de ergotherapeut steeds een vervolgafspraak tot u overeenkomt dat de behandeling is afgerond.