Lees voor

Logopedie

De logopedist behandelt en adviseert op het gebied van spraak, taal, slikken, gehoor, adem en stem. De problemen op dit gebied kunnen het gevolg zijn van een beroerte, dementie, een spierziekte of een neurologische of lichamelijke aandoening.

" alt=""/>

De logopedist behandelt en adviseert bij veranderingen op het gebied van spraak (dysartrie), taal (afasie), slikken (dysfagie), gehoor, adem en stem. De problemen op dit gebied kunnen het gevolg zijn van een beroerte, een neurologische aandoening (zoals Parkinson, MS of ALS), dementie, een spierziekte of een andere lichamelijke aandoening. Naast uitstekende vakkennis op bovengenoemde gebieden, zijn de logopedisten van Groenhuysen bovendien gespecialiseerd in het behandelen van volwassenen en ouderen.

 

Hoe werkt Logopedie

U kunt voor diverse behandelingen en therapieën bij ons terecht. Daarbij kan het voorkomen dat niet alleen de cliënt wordt behandeld, maar ook een partner. Als partner krijgt u door training inzicht in de manier waarop u met uw partner communiceert en leert u nieuwe, effectieve strategieën toepassen. De totale behandelperiode is afhankelijk van uw wensen, de aard van uw klachten en het effect van de behandeling.

 

Bij het vroegtijdig signaleren van communicatieproblemen bij cognitieve achteruitgang ten gevolge van dementie kunt u onderstaand screeningsformulier gebruiken, te vinden op deze webpagina, onder Downloads. Na het doorlopen van enkele simpele vragen weet u of er een indicatie nodig is voor logopedische behandeling. U mag het formulier retourneren naar logopedie@groenhuysen.nl met daarbij gevoegd uw verwijzing.

 

De logopedist beschikt over gespecialiseerde kennis voor diverse expertises (zie hieronder) en mensen met:

Expertises

Logopedie wordt aangeboden bij de volgende expertises.

Locaties

Logopedie voor cliënten die niet bij Groenhuysen wonen, wordt aangeboden op de volgende behandellocaties.
Centrum voor Wonen & Zorg Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal
088 - 55 737 00
Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier
Zellebergen 1
4731 NZ Oudenbosch
088 - 55 748 50

Specialisten

Maak kennis met onze specialisten voor de behandeling Logopedie.

Daphne Flaton

Marijke de Feijter

Kim Gussenhoven

Kristel Cobussen-Lanooy

Angela Berting-Everdink

Janine Lambregts

Downloads

Download hier de informatie over Logopedie.

GH20-123-Wat-kan-de-Logopedist....pdf

Wat kan de Logopedist voor u betekenen?

GH15-035-Wat-kunnen-de-behandelaren-van-Groenhuysen-voor-u-betekenen.pdf

Brochure Wat kunnen de behandelaren van Groenhuysen voor u betekenen?

081123-Screening-Communicatie-bij-Dementie-Formulier.pdf

Formulier Screening Communicatie bij Dementie

Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Hieronder vindt u alle veelgestelde vragen voor Logopedie. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact op met Groenhuysen via de contactgegevens, bovenaan deze pagina.

Kan de logopedist ook aan huis behandelen?
Add icon

De logopedisten van Groenhuysen behandelen op bovenstaande behandellocaties van Groenhuysen. Mocht u onvoldoende mobiel zijn om zelfstandig naar een van deze locaties te komen, dan kan de logopedist u ook thuis behandelen, indien dit op de verwijzing wordt vermeld.