Lees voor
Home » Over ons

Over Groenhuysen

Bij Groenhuysen zetten we ons in voor overwegend ouderen in de regio Roosendaal. We bieden hen mogelijkheden om op eigen wijze het allerbeste uit hun dag te kunnen halen.

 

Onze missie daarbij is: ouder worden, jezelf blijven!

Over onze organisatie

We bieden een brede dienstverlening, variërend van gemak en comfort tot intensieve zorg, zowel in de vorm van thuiszorg als ook in onze uitstekend verzorgde woonvoorzieningen. Zo’n 2500 medewerkers en nog eens 800 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de 3000 cliënten van Groenhuysen.

Het ontstaan van Groenhuysen

Groenhuysen is ontstaan in 1993 uit een fusie tussen Charitas, het vroegere gasthuis, en diverse bejaardencentra uit Oudenbosch en omstreken. De naam Groenhuysen staat voor een vriendelijke en open organisatie. Het ‘groen’ verwijst naar de relatie met het maatschappelijk leven en de natuur. ‘Huysen’ symboliseren de veiligheid en de zekerheid die we cliënten en medewerkers bieden.

Missie en visie

Bij Groenhuysen staat de kwaliteit van leven en zorg, met nadrukkelijke aandacht voor ieders leefstijl, interesses en persoonlijke wensen, van overwegend ouderen centraal. Wij bieden cliënten met ons samenhangende aanbod en onze specialistische kennis de mogelijkheden om op eigen wijze het allerbeste uit hun dag te halen. Groenhuysen: Ouder worden, jezelf blijven.

 

Visie
Bij Groenhuysen staan cliënten en het bieden van maatwerk centraal. Bij alles wat we doen gaan we uit van de mogelijkheden van de individuele cliënt. We bieden een persoonlijke, goede en betrouwbare kwaliteit van zorg en dienstverlening. Daarnaast houden we ook nadrukkelijk rekening met de kwaliteit van leven. Dat betekent dat we bijzondere aandacht hebben voor ieders leefstijl, interesses en persoonlijke wensen. Daarbij verlenen we een snelle inzet en coördinatie van (specialistische) zorg bij cliënten, zowel thuis als in goed verzorgde woonvoorzieningen. Innovatie in de zorg vormt een belangrijk speerpunt voor de komende jaren met als belangrijkste doel het leven van de cliënt en het werk van de medewerker te verbeteren.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Vacatures

Groenhuysen staat voor ouder worden, jezelf blijven! Dat geldt niet alleen voor onze bewoners en cliënten, maar ook voor onze medewerkers. Want: of je nu vast bij ons werkt, op oproepbasis ondersteunt, als stagiair leert of als vrijwilliger werkt: plezier in je werk is belangrijk! Met een gezonde dosis enthousiasme en optimisme bezorg jij ouderen iedere dag een bijzondere dag. Jij bent het menselijke gezicht achter onze zorg.

Dus ga mee op reis met Groenhuysen en start of vervolg jouw carrière bij ons!

Innovatie

Bij Groenhuysen werken we met innovaties om, ondanks de dubbele vergrijzing, ook in de toekomst menslievende zorg en voor alle ouderen een fijne en veilige oude dag te kunnen blijven realiseren. Het belangrijkste is dat de innovaties waarmee we werken, voordelen opleveren voor onze cliënten en/of onze medewerkers.

Duurzame zorg

Groenhuysen heeft aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering. Op 1 december 2022 heeft Groenhuysen voor 3 locaties (Leonardushof, Wiekendael en Moerweide (locatie Weihoek)) het certificaat Milieuthermometer Zorg – Brons behaald.

Groenhuysenpas

Op vertoon van de Groenhuysenpas ontvangen cliënten korting op producten en diensten van Groenhuysen. Zo krijgen zij in diverse restaurants van de locaties (met uitzondering van Wmo steunpunten en Wmo dagbesteding) koffie en thee gratis en kunnen zij genieten van smakelijke maaltijden met maar liefst 15% korting.

Mantelzorg

Vrijwel iedereen krijgt wel eens te maken met mantelzorg. Vanuit persoonlijke betrokkenheid zorgt u min of meer vrijwillig voor een dierbare. Maar mantelzorg komt er altijd extra bij, naast andere zaken in het leven die belangrijk zijn, zoals een gezin, werk, hobby en sociale contacten. Om dat vol te kunnen houden is het belangrijk om op tijd hulp te vragen en niet te wachten tot het geestelijk of lichamelijk te zwaar wordt.

 

Ook als uw naaste bij Groenhuysen komt wonen, heeft u een waardevolle rol. Zij kennen u het beste. Samen kunnen we het mogelijk maken dat het leven zoveel als mogelijk is als thuis, aangevuld met onze deskundige zorg en ondersteuning.

Vrijwilligers

Je hebt wat tijd over en wilt graag iets betekenen voor jouw medemens. Bij Groenhuysen ben je van harte welkom en kun je jouw tijd een mooie invulling geven. Er is bij Groenhuysen altijd iets te doen wat bij je past.

Vrienden van Groenhuysen

De Stichting Vrienden van Groenhuysen (VVG) is opgericht op 23 maart 1994 en zet zich belangeloos in voor de bewoners van alle locaties van de Groenhuysen om hun welzijn te bevorderen en hun verblijf te veraangenamen.

Zovie

Zovie staat voor zorg en leven. Zovie bemiddelt dagelijks tussen zelfstandige zorgverleners, cliënten en zorgorganisaties. Wij helpen zorgverleners bij het vinden van zorgopdrachten en koppelen ze hierbij aan een cliënt of zorgorganisatie.