Lees voor
Home » Parkinson Wellness Recovery (PWR)

Parkinson Welness Recovery (PWR)

Parkinson Welness Recovery is een oefenprogramma waarmee u om leert gaan met de klachten van de ziekte van Parkinson. De ziekte van Parkinson brengt allerlei vervelende verschijnselen met zich mee. Verlies van balans, stijfheid en ‘freezen’ zijn er maar een aantal van. Met de training Parkinson Wellness Recovery (PWR) leert u hoe u met deze klachten om kunt gaan, zodat u er mogelijk minder last van krijgt.

Waarom Parkinson Wellness Recovery?

Tijdens Parkinson Wellness Recovery doet u eenvoudige en doeltreffende oefeningen die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse praktijk. Uw kwaliteit van leven verbetert, doordat dagelijkse activiteiten, zoals lopen, omdraaien in bed, gaan zitten en opstaan sterk verbeteren. Ook kan er sprake zijn van een positief effect op uw niet-motorische klachten, zoals slaap, obstipatie, cognitie en zelfvertrouwen. Doordat de training in groepsverband plaatsvindt, geeft de training u ook plezier en ontspanning. Het kan fijn voor u zijn om tijdens de training lotgenoten te ontmoeten.

 

Twee speciaal opgeleide fysiotherapeuten begeleiden u in dit oefenprogramma.

Kosten

De kosten voor PWR vallen onder de zorgverzekeringswet en worden dus volledig vergoed. Wel blijft uw eigen bijdrage bij uw zorgverzekeraar van kracht. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Aanmelden

De training vindt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur plaats in Behandelpraktijk De Eglantier, Eglantier 1 in Roosendaal. Aanmelden kan via 088-55 743 08 of behandeling@groenhuysen.nl.