Lees voor
Home » Mobiliteitshulpmiddelen

Mobiliteits- hulpmiddelen

Wanneer u met een WLZ-indicatie binnen een van de locaties van Groenhuysen woont dan kunt u, indien nodig, een mobiliteitshulpmiddel vergoed krijgen via het zorgkantoor. De ergotherapeut beoordeelt of een mobiliteitshulpmiddel voor u noodzakelijk is.

Wat zijn mobiliteitshulpmiddelen?

Onder mobiliteitshulpmiddelen wordt verstaan:
– een persoonsgebonden rolstoel;
– een scootmobiel;
– een aangepaste fiets.

Vergoeding mobiliteitshulpmiddelen

Wanneer u met een WLZ-indicatie binnen een van de locaties van Groenhuysen woont dan kunt u, indien nodig, een mobiliteitshulpmiddel vergoed krijgen via het zorgkantoor. U kunt het mobiliteitshulpmiddel gebruiken, maar het blijft eigendom van het zorgkantoor. Zodra uw verblijf bij Groenhuysen stopt zal het hulpmiddel weer worden ingeleverd. De ergotherapeut beoordeelt of een mobiliteitshulpmiddel voor u noodzakelijk is.

Verzekering

Alle elektrische mobiliteitshulpmiddelen zijn door Groenhuysen verzekerd. Dit kunt u herkennen aan het kenteken plaatje wat aanwezig is op uw mobiliteitshulpmiddel. Onder deze verzekering vallen alle reparaties welke plaatsvinden. Valt de reparatie niet onder de verzekering? Dan zal dit door Groenhuysen worden vergoed. Defecten aan uw mobiliteitshulpmiddel kunnen worden gemeld aan een zorgmedewerker. Hij/zij zal een reparatiemelding doen bij de bij Groenhuysen aangesloten leverancier.

Pech onderweg?

Heeft u een aanrijding of botsing met iemand anders? Zorg ervoor dat u zijn/haar gegevens noteert, zodat wij de schade netjes met de andere partij kunnen afhandelen.

Groenhuysen heeft geen pech onderweg service afgesloten. Staat u met pech buiten één van onze Groenhuysen locaties? Zorg dan dat u zelf alarm kan maken en/of sluit zelf een pech onderweg service af bij bijvoorbeeld de ANWB.