Lees voor
25 februari 2022

Beleid Groenhuysen na persconferentie 15 februari

" alt=""/>

Wij zijn uiteraard blij met de versoepelingen, na zo’n lange intensieve periode die voor alle betrokkenen zwaar was. Wat is nu het beleid bij Groenhuysen?

Nederland is ruim veertig corona-persconferenties verder, maar nog niet eerder werden er zulke versoepelingen aangekondigd als op dinsdag 15 februari. Het land gaat weer open! Wij zijn uiteraard blij met de versoepelingen, na zo’n lange intensieve periode die voor alle betrokkenen zwaar was. Aangezien we met kwetsbare ouderen werken, en het (corona)verzuim onder medewerkers nog steeds hoog is, zijn er een aantal maatregelen die we bij Groenhuysen in stand houden. Dit is ook in lijn met het advies vanuit de beroepsvereniging specialisten ouderengeneeskunde.

Maatregelen die nog bij Groenhuysen gelden:

 • Bezoek en 1,5 meter afstand
  De overheid geeft aan dat er geen beperking meer is op visite, wat betekent dat we gelukkig weer meer bezoekers mogen ontvangen. Wel hanteren we nog de 1,5 meterregel, dus aan bezoek het dringende advies zich hieraan te houden. De ruimte is nog steeds leidend om onderling 1,5 meter afstand te waarborgen. Dit is dan van invloed op de bezoekregeling, activiteiten, eventuele stamtafels en dagbesteding.
 • Mondkapjes
  Hoewel de overheid het dragen van mondkapjes vanaf 25 februari niet meer verplicht stelt, volgen wij het dringende advies voor bezoekers en medewerkers om een mondkapje te blijven dragen.
 • Isolatie

  Bij een positieve coronatest is de isolatieperiode verkort van 7 naar 5 dagen. Wacht totdat u 24 uur klachtenvrij bent.

  Let op! Locaties verschillen qua situatie en grootte, dus mogelijk wordt er maatwerk toegepast.

(Extra) boostervaccinatie
Binnenkort krijgen bewoners die nog geen boostervaccinatie hebben (bijvoorbeeld vanwege een positieve coronatest), en dat wel willen, de boostervaccinatie aangeboden. Het kabinet besluit binnenkort over een extra boosterronde voor o.a. bewoners in verpleeghuizen. 

Basisregels
We hebben elkaar nodig om de besmettingen en de gevolgen tot een minimum te beperken. Het is dan ook van groot belang dat u de basisregels volgt. Hierdoor verkleint u de kans dat onze klanten, uw naasten maar ook zeker onze medewerkers besmet raken. Voor de volledigheid hierbij de basisregels:

 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Geef niemand een hand.
 • Bij klachten: blijf thuis en laat u testen bij de GGD (geldt voor bezoekers).
 • Doe een zelftest als u op bezoek gaat. Ook als u een coronavaccinatie heeft gehad.
 • Zorg af en toe voor frisse lucht in huis. Zeker als er mensen op bezoek zijn geweest.
 • Houd op drukke plekken afstand. En draag een mondkapje.

22 juni 2024

Dag van de overprikkeling

Op de dag van de overprikkeling staan we stil bij prikkels en wat dit betekent voor onze cliënten.   Wat is overprikkeling? Een prikkel is een stukje informatie dat binnenkomt via onze zintuigen. De prikkels die we kennen zijn: Visueel (zien), auditief (horen), geur (ruiken), smaak (proeven), tast (voelen), houdingsgevoel, evenwicht en interne organen. Normaal … Continued