Lees voor

Dagbesteding

Dagbesteding is bestemd voor mensen die zelfstandig wonen, maar overdag extra zorg of behandeling nodig hebben. Groenhuysen biedt, in samenwerking met Zorgeloos Leven, op verschillende locaties dagbesteding aan. Deze worden bezocht door zowel bewoners van onze centra voor Wonen & Zorg, als mensen daarbuiten. De meeste dagbestedingen hebben tevens een inloop- en steunpunt.

Zoekt u dagbesteding?

Dagbesteding biedt structuur en een prettige invulling van de dag. Het ontlast bovendien mantelzorgers. U kunt één of meerdere dagdelen per week komen als u zelfstandig woont en overdag extra zorg en/of behandeling nodig heeft. Groenhuysen biedt, in samenwerking met Zorgeloos Leven, op verschillende locaties dagbesteding aan.

 

Gemeente Roosendaal

 

Gemeente Rucphen

 

Gemeente Halderberge

Deelnemen aan dagbesteding

Voor deelname aan de dagbesteding heeft u over het algemeen een indicatie nodig. Om deze aan te vragen kunt u contact opnemen met het Wmo-loket (Wet maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente. In een keukentafelgesprek wordt uw zorgvraag besproken. Voor het aangaan van dit gesprek mag u gebruikmaken van cliëntondersteuning. Dit kan via MEE West-Brabant of via de vrijwillige cliëntondersteuner van KBO Brabant. Tevens is er een particulier tarief voor deelname aan de dagbesteding. Hierdoor is men niet, of deels, afhankelijk van een indicatie vanuit de gemeente. Het Wmo-loket van uw gemeente is telefonisch als volgt bereikbaar:

  • Halderberge: 14 0165
  • Moerdijk: 14 0168
  • Roosendaal: 14 0165
  • Rucphen: 0165 – 34 99 90