Lees voor

Persoonsalarmering

Met persoonsalarmering is het mogelijk om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Het geeft u een veilig en vertrouwd gevoel wanneer u iets overkomt en hulp nodig heeft. Met één druk op de knop is hulp 24/7 binnen handbereik.

Een veilig en vertrouwd gevoel

Stel dat u valt, niet meer kunt opstaan en zo ook niemand kunt waarschuwen. Gelukkig is er dan persoonsalarmering. Daarmee kunt u gemakkelijk alarm slaan. Met één druk op de knop. Zodat uw naaste of mantelzorger zo snel mogelijk naar u toe kan komen. Vrijwel altijd binnen 30 minuten. Hiermee blijft uw veiligheid thuis te allen tijde gewaarborgd, bent u snel verbonden met hulp en kunt u met een gerust hart thuis blijven wonen.

Hoe werkt persoonsalarmering?

Met persoonsalarmering staat u met één druk op de knop in contact met de deskundige alarmcentrale van Altide. Deze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. De persoonsalarmering bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Een alarmsysteem met alarmknop dat wordt gekoppeld aan de alarmcentrale;
  • Een kleine, lichtgewicht alarmknop om uw hals of pols (polsbandje of halskoord);
  • Een eventuele sleutelkluis.

 

Zo werkt de persoonsalarmering

  • Er is iets met u aan de hand, u drukt op de alarmknop;
  • De zorgprofessional van Medisch servicecentrum Altide vraagt u wat er aan de hand is;
  • De zorgprofessional van Altide schakelt hulp in;
  • De naaste of mantelzorger komt bij u, vrijwel altijd binnen 30 minuten.

 

Sociale persoonsalarmering
In eerste instantie krijgt u standaard sociale persoonsalarmering. Dit houdt in dat de alarmcentrale, bij het indrukken van de alarmknop, de melding doorstuurt naar uw naaste of mantelzorger. Het is raadzaam om hiervoor personen te kiezen die bij u in de buurt wonen en in het bezit zijn van uw huissleutel, zodat zij in geval van nood snel te plaatse zijn.
 

Professionele persoonsalarmering
U kunt alleen in aanmerking komen voor professionele persoonsalarmering wanneer u al in zorg bent bij Groenhuysen. Voor meer informatie kunt u terecht bij uw contactpersoon.

Medisch servicecentrum Altide

Medisch servicecentrum Altide verzorgt de persoonsalarmering voor Groenhuysen. Altide is een toonaangevend medisch servicecentrum waar ervaren verpleegkundigen 24/7 klaar staan om uw alarmoproep te beantwoorden. Belangrijk als elke seconde telt! Meer informatie over de mogelijkheden voor persoonsalarmering kunt u teruglezen in de flyers van Altide: deze kunt u hier bekijken.

Vragen over persoonsalarmering?

Klantenservice Altide

Bereikbaar: ma t/m vrij 8.00 tot 17.00 uur

Stopzetten abonnement persoonsalarmering

Wilt u uw abonnement voor persoonsalarmering stopzetten? Dit kan door een e-mail te sturen naar pa@altide.nl. Vermeld in de e-mail ook duidelijk uw NAW-gegevens (naam, adres en woonplaats).