Lees voor
Home » Beweegprogramma’s

Beweegprogramma's

Speciaal voor 55+ biedt Groenhuysen verschillende bewegingsactiviteiten in groepsvorm, genaamd ‘Beweeg je fit!’ Deze activiteiten zijn gericht op functionele kracht, mobiliteit, coördinatie en balans. De lessen worden geboden op vaste tijdstippen op verschillende locaties van Groenhuysen in kleine groepen van ongeveer zes personen.

Bewegen op muziek

Muziek en bewegen geeft plezier en zorgt voor contact met elkaar. In de lessen wordt gewerkt aan stabiliteit, balans, flexibiliteit, coördinatie en houding. Dit gebeurt op een stoel en/of in de zaal, afhankelijk van de persoonlijke mogelijkheden.

Boksen

Groenhuysen biedt boksen aan als uitdagende en tactische activiteit waarbij conditie en de coördinatie van de handen, voeten en ogen centraal staan. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Bekijk dan het filmpje.

Tai Chi en Yoga

Door het beoefenen van Tai Chi en Yoga plus komt u meer in balans. Uw lichaam wordt krachtiger, leniger en fitter. Tijdens de les doet u onder andere yoga-houdingen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen.

Dans en Parkinson

Onder begeleiding van een gespecialiseerd danstherapeut, kunnen cursisten met Parkinson door de danslessen beter en langer mobiel blijven. Plezier staat tijdens de lessen voorop.

Parkinson Wellness Recovery (PWR)

De ziekte van Parkinson brengt allerlei vervelende verschijnselen met zich mee. Verlies van balans, stijfheid en ‘freezen’ zijn er maar een aantal van. Met de training Parkinson Wellness Recovery (PWR) leert u hoe u met deze klachten om kunt gaan, zodat u er mogelijk minder last van krijgt.

Sport en spel

Tijdens onze lessen Sport en Spel beweegt u op een leuke en uitdagende manier, in groepsverband. Wat er precies gedaan wordt in de les, hangt af van de interesses en mogelijkheden van de deelnemers.

Loop- en wandeltraining

Buiten wandelen is heel goed voor de gezondheid. Tijdens de looptraining zijn er verschillende hindernissen, afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers. Actief wandelen is buiten een route lopen.

Silverfitness

Met Silverfitness krijgt u nog meer plezier in bewegen! Met behulp van computertechnieken worden spel- en competitievormen met het fitnessen gecombineerd. Iedereen kan meedoen!