Lees voor
Home » Locaties » Het Zellebergenkwartier
Centrum voor Wonen & Zorg

Het Zellebergenkwartier

Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier ligt aan de rand van het centrum van het gezellige Oudenbosch. Met in de buurt het haventje en natuurlijk de beroemde Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara; een replica van de Sint Pieter in Rome.

Het Zellebergenkwartier
Aantal appartementen 115 appartementen (De Zellebergen) / 46 appartementen (De Brug) / 50 plaatsen (Oostkwartier)
Ligging Aan de rand van het gezellige Oudenbosch
Bereikbaarheid 10 minuten lopen van bushalte
Ruimtes en faciliteiten o.a. kapsalon, tuin, winkel
Horeca Restaurant
Soort appartementen Driekamerappartementen (De Zellebergen) / Tweekamerappartementen (De Brug) / Een- of tweepersoonskamers (Oostkwartier)
Standaard inrichting Vloer, gordijnen, screens
Multimedia Wifi, telefoon- en TV aansluiting
Rolstoelvriendelijk Ja
Huisdieren Ja (De Zellebergen) / Nee (De Brug & Oostkwartier)

Woonvormen

Het Zellebergenkwartier speelt een centrale rol in Oudenbosch. De locatie zorgt niet alleen voor de verbinding tussen bewoners, medewerkers en vrijwilligers, maar nodigt ook omwonenden uit om elkaar te ontmoeten. Een samenkomst van jong en oud, waarbij het leveren van aansprekende persoonlijke zorg bovenaan staat. Onze cliënten en hun welzijn staan voorop, met het doel om samen het dagelijks leven vorm te geven.

 

Het Zellebergenkwartier bestaat uit drie grote afdelingen, die met elkaar verbonden zijn door de centrale ruimtes. Binnen Het Zellebergenkwartier bieden we een breed scala aan zorg. Van zorg bij een zelfstandige woonsetting (De Zellebergen) tot complexe zorg voor bewoners met dementie die extra bescherming nodig hebben (Oostkwartier). Daarnaast bieden we ook complexere zorg voor zowel somatiek als psychogeriatrie in een open setting met groepswonen (De Brug).

 

De Zellebergen – zelfstandig wonen met zorg
In de zes woontorens van De Zellebergen houden we rekening met ruimte, veiligheid en comfort zodat u ook met een eventuele beperking prima uit de voeten kunt. De 117 ruime en comfortabele appartementen zijn bedoeld voor mensen met een lichte zorgvraag. Voor alle appartementen geldt dat deze bedoeld zijn voor cliënten die zelfstandig kunnen wonen.

 

De Brug – gezamenlijk wonen met open setting
In De Brug woont u in een structuur van groepswonen met beschikking over een tweekamerappartement. U heeft de mogelijkheid om te verblijven in de gezamenlijke huiskamer waar u ook de maaltijd kunt nuttigen. De Brug bestaat uit vier woonlagen met op elke woonlaag elf of twaalf appartementen en biedt in totaal plaats voor 46 cliënten.

 

Facebook De Brug

 

Oostkwartier – gezamenlijk wonen met gesloten setting
In Oostkwartier woont u in een beschermde omgeving met zorg en behandeling voor mensen met dementie. De afdeling heeft zes woongroepen waar plaats is voor maximaal negen cliënten per woongroep. U verblijft overdag in een gezamenlijke huiskamer met keuken. We realiseren binnen de woongroepen zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Het kleinschalige karakter van de locatie straalt veel rust en evenwicht uit. Oostkwartier heeft een ‘Oudenbosch’-tintje. Zo is er een grote fotowand met daarop de basiliek van Oudenbosch. Daarnaast is bij ontmoetingsruimte Sint Pietersplein iedereen van harte welkom.

 

Facebook Oostkwartier

 

Activiteiten
De individuele behoeften van onze bewoners zijn leidend in het samenstellen van het activiteitenaanbod. We bepalen samen het dagprogramma op maat. Dit sluit aan bij de zorg die u ontvangt en de activiteiten waar u aan deelneemt. Uiteraard spelen ook mantelzorgers, familie en vrienden een rol bij de invulling van het dagprogramma. Zij zijn onderdeel van het leven van onze bewoners.

Bewoners over Het Zellebergenkwartier

Het Zellebergenkwartier
'Empathische medewerkers, altijd toegankelijk. Goede voorzieningen, ook paramedische voorzieningen zijn beschikbaar. Maaltijden zijn goed, er is keuze.'

Locatie in beeld

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Cliëntenraad Het Zellebergenkwartier

Het is belangrijk dat cliënten en bewoners kunnen meepraten en meedenken over zaken die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Om die reden heeft elke locatie van Groenhuysen een cliëntenraad. Als cliëntenraad van Het Zellebergenkwartier willen wij onze achterban graag op de hoogte brengen van onderwerpen die voor de bewoners van De Zellebergen, De Brug en Oostkwartier van belang zijn.

 

Heeft u een vraag voor de cliëntenraad?
Neem dan contact met ons op via: clientenraadzellebergenkwartier@groenhuysen.nl.

 

Samenstelling cliëntenraad Het Zellebergenkwartier

  • Mevr. Mona Nieborg
  • Mevr. Corry de Vos
  • Dhr. Philip Jansen
  • Dhr. René Goorsenberg
  • Mevr. Esther Clement
  • Dhr. Henk Meeuwisse
  • Mevr. Irene Westgeest

Parkeren (fiets/auto)

Fietsenstalling
Het Zellebergenkwartier is goed per fiets bereikbaar. Medewerkers kunnen hun fiets parkeren in de afgesloten fietsenstalling van de locatie.

 

Parkeren auto
Het Zellebergenkwartier heeft een groot algemeen parkeerterrein aan de voorzijde en zijzijde van het pand. Dit parkeerterrein is niet in eigendom van de locatie en is voor algemeen gebruik. Hier kunt u gratis parkeren.

Contact met Het Zellebergenkwartier

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score 9.1
Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier
Zellebergen 1
4731 NZ Oudenbosch
088 - 55 748 50

Ligging

Centrum voor Wonen & Zorg Het Zellebergenkwartier is gelegen aan Zellebergen 1 in Oudenbosch. De hoofdingang van Het Zellebergenkwartier is bereikbaar via Chirurgijnslaan 1, 4731 ZA Oudenbosch. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Het Zellebergenkwartier komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.