Lees voor
Home » Locaties » Kerkakkers
Centrum voor Wonen & Zorg

Kerkakkers

Kerkakkers is een centrum voor Wonen & Zorg, met 53 appartementen voor bewoners met verschillende zorgindicaties. Tevens zijn er twaalf grote koopappartement en twaalf zorgstudio’s. De woongroep met twaalf zorgstudio’s is opgedeeld in twee groepswoningen met een gezamenlijke woonkamer. Hier wonen voornamelijk bewoners met geheugenproblematiek (dementie).

Kerkakkers
Aantal appartementen 53 appartementen, 12 PG woningen
Ligging Nabij het centrum van Rucphen
Bereikbaarheid 10 minuten lopen van bushalte
Ruimtes en faciliteiten Tuin, kapsalon, winkel, fitnessruimte
Horeca Restaurant, Grand Café
Soort appartementen Driekamerappartementen
Standaard inrichting Vloeren, gordijnen, H/L-bed
Multimedia Wifi, telefoon- en TV aansluiting
Rolstoelvriendelijk Ja
Huisdieren Op bezoek, in overleg

Type appartementen

De 53 appartementen zijn ruim 80m² groot en beschikken over een ruime woonkamer, een compleet ingerichte keuken, een grote slaap- en logeerkamer, een badkamer met douche en toilet, een apart gastentoilet en een berging. Het balkon is vanuit de woon- en slaapkamer toegankelijk.

De twee groepswoningen zijn op de begane grond gevestigd. Naast een gezamenlijke huiskamer en woonkeuken, beschikken de bewoners over een eigen éénkamerappartement met badkamer.

 

Voorzieningen
Kerkakkers beschikt over diverse voorzieningen, zoals een kapsalon, winkel en een sfeervol restaurant. Tevens is er een klein winkeltje aanwezig. Dit is in samenwerking met de lokale ondernemers uit Rucphen. In de gezellige tuin met bewegingsapparaten hebben bewoners de mogelijkheid om zelf te tuinieren en lekker te genieten van de mooie bezienswaardigheden. Het centrum van Rucphen is nabij.

 

Activiteiten
Binnen Kerkakkers worden diverse activiteiten georganiseerd. U kunt daarbij denken aan sjoelen, biljarten, kaarten (rikken en andere kaartspellen), koken, bewegen voor ouderen, bloemschikken, zangkoor en handwerken. Team Welzijn organiseert de grotere activiteiten zoals bingo’s, muziek-/borrelavonden, uitstapjes en diverse thema activiteiten en vieringen.

Bewoners over Kerkakkers

Kerkakkers
'Dat de appartementen en de accommodatie uitstekend zijn, wisten we van tevoren. De persoonlijke aandacht die gegeven wordt aan de bewoners, die overtrof onze verwachtingen.'
Kerkakkers
'Zeer goed behandeld bij de sleuteloverdracht en verhuizing. De zorg is supergoed geregeld en er worden mooie activiteiten voor de bewoners georganiseerd.'

Locatie in beeld

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Mensgerichte zorg

Om in te spelen op een groeiende behoefte aan een goede dagstructuur en geborgenheid, is er in Kerkakkers extra aandacht voor het welzijn van bewoners. Met een speciaal Team Welzijn wordt er dagelijks gezorgd voor een vaste structuur, toezicht, ondersteuning en activiteiten in het beneden gebied, waaronder het grand café en restaurant. Komende tijd wordt verder vorm gegeven aan de herinrichting van het grand café en restaurant, zodat deze ruimtes het welzijn en de activiteiten optimaal kunnen faciliteren.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Cliëntenraad Kerkakkers

Het is belangrijk dat cliënten kunnen meepraten en meedenken over zaken die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Om die reden heeft elke locatie van Groenhuysen een cliëntenraad. Als cliëntenraad van Kerkakkers willen wij onze achterban graag op de hoogte brengen van onderwerpen die voor de bewoners van Kerkakkers van belang zijn. Wilt u met de cliëntenraad in contact komen? Mail dan naar clientenraadkerkakkers@groenhuysen.nl.

Samenstelling cliëntenraad

  • Mevr. L. Dircken-de Rooij, voorzitter
  • Dhr. P. de Kok, vicevoorzitter
  • Mevr. A. van den Broek-Christianen, secretaris
  • Mevr. A. van Overveld
  • Dhr. W. Valentijn
  • Dhr. W. Smeekens
  • Mevr. L. Suijkerbuijk
  • Mevr. L. Janssen manager CWZ Kerkakkers

Parkeren (fiets/auto)

Fietsenstalling
Kerkakkers is goed per fiets bereikbaar. Medewerkers kunnen hun fiets parkeren in de afgesloten fietsenstalling van de locatie. Bezoekers kunnen de fiets bij de ingang parkeren in de daarvoor bestemde hekjes.

 

Parkeren auto
Kerkakkers heeft aan de zijkanten van het pand openbare parkeerplekken gelegen. Hier kunt u gratis parkeren.

Contact met Kerkakkers

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score
Centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers
Burgemeester Voetenstraat 29
4715 HE Rucphen
088 - 55 736 50

Ligging

Centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers is gelegen aan Burgemeester Voetenstraat 29 in Rucphen. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Kerkakkers komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.