Lees voor
Home ยป Pijnbestrijding

Pijnbestrijding

Pijnbestrijding kan op verschillende manieren. In overleg met uw medisch specialist of arts wordt er bepaald wat voor pijnbestrijding u gaat ontvangen. Vervolgens regelt het VEAT de benodigde apparatuur en materialen om de pijnbestrijding bij u thuis uit te voeren.

Pijnbestrijding

Pijnbestrijding kan op verschillende manieren. Via een pomp kunnen de pijnstillers epiduraal of spinaal toegediend worden. Dit gebeurt via een dun slangetje in de rug dat geplaatst wordt door een arts in het ziekenhuis. Ook subcutaan kan pijnbestrijding worden toegediend. Dit gebeurt via een klein naaldje dat net onder de huid wordt geplaatst door de VEAT-verpleegkundige. Pijnbestrijding kan nodig zijn na een operatie, een chronische aandoening of bij palliatief terminale zorg.

 

Handelingen
In overleg met uw medisch specialist of arts wordt er bepaald wat voor pijnbestrijding u gaat ontvangen. Vervolgens regelt het VEAT de benodigde apparatuur en materialen om de pijnbestrijding bij u thuis uit te voeren.

 

Aanvragen
Uw medisch specialist/arts beslist voor welke pijnbestrijding u in aanmerking komt. Hij of zij dient vervolgens de aanvraag in bij het VEAT voor de pijnbestrijding. Uw arts, medisch specialist of VEAT-verpleegkundige informeert u over de te regelen materialen of medicijnen en stemt dit vervolgens met u af.

 

Vergoeding & kosten
Indien u vragen heeft over kosten en vergoedingen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.