Lees voor
Home ┬╗ Wondzorg

Wondzorg

Er zijn verschillende soorten wonden. Wonden die volstaan met een pleister, maar ook complexere wonden. Het VEAT helpt u bij het verzorgen van deze hoog complexe wonden en wonden met complicaties.

Wondzorg

Er zijn verschillende soorten wonden. Wonden die volstaan met een pleister, maar ook complexere wonden. Het VEAT helpt u bij het verzorgen van deze hoog complexe wonden en wonden met complicaties. Het VEAT-team zorgt samen met u en uw huisarts, medisch specialist of wondverpleegkundige voor de uitvoering, het monitoren en evalueren van de vooruitgang van de wond. De regie blijft te allen tijde in uw handen.

 

Handelingen
Het VEAT-team is op de hoogte gebracht van uw wond en hoe deze wond verzorgd dient te worden. Er wordt een afspraak gemaakt om uw wond in het bijzijn van u en eventueel uw naaste bij u thuis te verzorgen. De wondzorg wordt volgens beleid van uw arts uitgevoerd. Het VEAT zal nauw contact houden met uw arts/wondverpleegkundige over de genezing.

 

Aanvragen
Uw medisch specialist/arts beslist of u in aanmerking komt voor wondzorg bij u thuis. Hij of zij dient vervolgens de aanvraag in bij het VEAT om de wondzorg uit te voeren. Verbandmiddelen voor bijvoorbeeld vacu├╝mtherapie worden bij uw thuis bezorgd.

 

Vergoeding & kosten
Indien u vragen heeft over kosten en vergoedingen, neemt u dan contact op met uw zorgverzekeraar.