Lees voor
Home » Zorg aanvragen » Zorgverzekering

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. Dit basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Ook wijkverpleging (persoonlijke verzorging en/of verpleging) bij u thuis valt onder de basisverzekering. Vanaf 2017 is de basisverzekering verder uitgebreid met tijdelijk verblijf (eerstelijn) in een centrum voor Wonen & Zorg of hospice. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren.

Heb ik een indicatie nodig?

Ja. De indicatie voor verpleging en persoonlijke verzorging wordt gesteld door de wijkverpleging. Vanaf 1 januari 2017 kan uw huisarts een indicatie geven voor tijdelijk verblijf (eerstelijn).

De indicatie voor geriatrische revalidatiezorg wordt gesteld door het ziekenhuis.

Zorgverzekeraars contract met Groenhuysen

Op de pagina Zorgaanbod onder downloads, ziet u met welke zorgverzekeraars en voor welke zorgvormen Groenhuysen een contract heeft. In dit overzicht ziet u, op basis van waar u verzekerd bent, of u voor deze zorg terecht kunt bij Groenhuysen.

Eigen bijdrage

Verpleging, persoonlijke verzorging en palliatieve zorg aan huis komen in het basispakket van uw zorgverzekering. U betaalt hiervoor vanuit uw zorgverzekering geen eigen risico.

De geriatrische revalidatiezorg en tijdelijk verblijf (eerstelijn) in een centrum voor Wonen & Zorg of hospice is zorg die wordt vergoed door de basisverzekering. Er is geen eigen bijdrage voor de revalidatie. U heeft wel een verplicht eigen risico van €385,- per jaar voor zorg uit de basisverzekering.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekering.