In hospice Roosdonck kunnen terminaal zieke mensen tot hun overlijden in een warme, huiselijke sfeer worden verzorgd door een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers. In totaal zijn er 16 ruime en goed uitgeruste appartementen. Ook zijn er prettige verblijfruimten en een buitenruimte voor ontvangst van familie en vrienden. Hospice Roosdonck maakt deel uit van het Regionaal Palliatief Centrum, waar naast het hospice ook onderzoek en een opleidingscentrum deel van uitmaken.

Om in aanmerking te komen voor opname in het hospice is allereerst een geldige indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig die uitgaat van een terminale levensverwachting van maximaal drie maanden. Voor informatie over het aanvragen hiervan kunt u contact opnemen met het Groenhuysen Klantbureau via 088 - 55 740 00.

Voor verblijf in het hospice wordt een wettelijke eigen bijdrage gevraagd. Deze is afhankelijk van het inkomen. In sommige gevallen wordt deze bijdrage door een aanvullende ziektekostenverzekering vergoed. Of dit ook voor u geldt, kunt u navragen bij uw verzekeringsmaatschappij. De kosten mogen naar onze mening nooit een belemmering vormen voor opname in ons hospice.

Hospice Roosdonck en de appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Eigen kleding en producten voor persoonlijke verzorging dient u zelf mee te nemen. U kunt uw appartement naar eigen smaak inrichten door bijvoorbeeld foto’s mee te nemen of schilderijen via een speciaal railsysteem op te hangen. Het is belangrijk dat u zich in Roosdonck thuis voelt.

Het hospice kent geen bezoektijden. U kunt uw vrienden en familie te allen tijde ontvangen wanneer u dat wenst.

Het is mogelijk om op het appartement van de cliënt te overnachten. Er wordt dan een bijdrage gevraagd voor het gebruik van de maaltijden.

Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding een maaltijd gebruiken. Vooraf melden is niet nodig.

Alleen buiten het hospice is roken in principe toegestaan. Zowel in uw appartement als in de algemene verblijfsruimten in het hospice is roken niet toegestaan.

Indien gewenst kunnen zij op elk moment meehelpen met de zorg. Uiteraard alleen als u dit op prijs stelt en in overleg met onze medewerkers.

Het kan gebeuren dat u in de situatie komt dat u zo niet verder wilt leven. In dat geval is een arts, geestelijk verzorger of andere medewerker van hospice Roosdonck altijd bereid hierover met u in gesprek te gaan en u op alle mogelijke manieren bij te staan. Euthanasie is binnen de regelgeving van de wet bespreekbaar.

Voor de medische zorg en begeleiding heeft Roosdonck een eigen gespecialiseerde arts.

Mocht u na het lezen van de informatie op deze website nog vragen hebben, kunt u contact opnemen met het Groenhuysen Klantbureau via 088 - 55 740 00. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder.


Roosdonck

Kalsdonksestraat 89 a

4702 ZB Roosendaal

088 - 55 739 35


Groenhuysen en inloophuis De Rose-Linde zijn samenwerkingspartners. De Rose-Linde is een open huis voor mensen met kanker en hun naasten en biedt, laagdrempelig, ondersteuning. Meer weten? Kijk op www.inloophuisderoselinde.nl.