Lees voor
Home » Locaties » Roosdonck
Hospice

Roosdonck

In hospice Roosdonck verblijven terminaal zieke mensen tot hun overlijden, in een warme, huiselijke sfeer. Een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers verzorgen onze cliënten. In totaal zijn er zestien ruime en goed uitgeruste appartementen. Ook zijn er prettige verblijfsruimten en een buitenruimte voor ontvangst van familie en vrienden. Hospice Roosdonck is onderdeel van Kenniscentrum Palliatief Terminale Zorg en maakt deel uit van het Regionaal Palliatief Centrum, waar naast het hospice ook onderzoek en een opleidingscentrum deel van uitmaken.

Roosdonck
Aantal appartementen 16 appartementen
Ligging Nabij centrum van Roosendaal
Bereikbaarheid Nabij bushalte, eigen parkeergelegenheid
Ruimtes en faciliteiten Gezamenlijke huiskamer, stilteruimte, tuin
Horeca Grand Café Wiekendael, huiskamer Hospice
Soort appartementen Eén en driekamerappartementen, eigen sanitair
Standaard inrichting Gemeubileerd, H/L bed, badkamer, keuken
Multimedia Wifi, telefoonaansluiting en TV
Rolstoelvriendelijk Ja
Keurmerk Prezo Hospicezorg
Huisdieren Op bezoek

Type apartementen en gezamenlijke ruimtes

Het hospice telt zestien appartementen, verbonden door een centrale hal, met een ontmoetingsruimte. Daarnaast is er de stilteruimte. Dit is een plek waar u zich terug kan trekken en bezinnen. Ook kunt u gebruik maken van diverse sfeervolle zitjes.

 

Het appartement is volledig ingericht. U kunt het appartement naar wens aankleden met persoonlijke spullen, zoals schilderijen en foto’s. In het appartement is een televisie, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast met vriesvakje en een magnetron aanwezig. Daarnaast is er binnen het hospice gratis wifi.

Palliatieve zorg

Roosdonck is een zorgvoorziening waar mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden kunnen verblijven. Behandeling in het ziekenhuis, gericht op genezing is niet meer mogelijk of wenselijk. De verzorging in de thuissituatie is voor familie of vrienden te belastend, of is vanwege beperkte mantelzorg of complexe verpleegkundige en/of medische zorg niet meer mogelijk. De nadruk in het hospice ligt op palliatief terminale zorg.

Aanvullende zorg en begeleiding

Naast de reguliere zorg bieden we aanvullende zorg, welke een moment van weldadigheid en het ervaren van rust en ontspanning in de laatste levensfase biedt. Aanvullende zorg is onderdeel van de zorg. Op Roosdonck wordt gebruik gemaakt van:

  • Inzet van essentiële /etherische oliën
  • Water als heilzame bron: bad, koele buikwassing
  • Mondverzorging (spray kamillethee)
  • Ontspanningsoefeningen (visualisatie

Nazorg

Wij herdenken onze cliënten onder andere via onze herdenkingsboom. De naam van de overleden cliënt krijgt een plaatsje op een blaadje van de boom. De naasten hangen deze vervolgens in de boom die in de entree van Roosdonck staat. Daarnaast vindt er een aantal keer per jaar een herdenkingsdienst plaats voor de nabestaanden.

Bewoners over Roosdonck

Roosdonck
‘Bedankt voor de warme zorg die jullie hebben gegeven in dit prachtige hospice’
Roosdonck
‘Comfortabel, persoonlijk en respectvol’

Locatie in beeld

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Bezoeken van het hospice

Binnen Roosdonck gelden geen vaste bezoektijden, dus bezoekers zijn ten alle tijde welkom. Voor familie van de cliënt bestaat de mogelijkheid te blijven logeren. Tevens is het voor familie ook mogelijk om een maaltijd te verkrijgen, hier staat een vergoeding tegenover. Onze vrijwilligers geven hier graag meer informatie over. Of lees alle informatie op de Hospice pagina en de veelgestelde vragen.

Contact met Roosdonck

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score
Hospice Roosdonck
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal
088 557 3935

Ligging

Hospice Roosdonck is gelegen aan Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Roosdonck komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.