Lees voor
Home » Amputatie

Amputatie

Een amputatie is een ingrijpende verandering. Bij Groenhuysen kunt u in regionaal behandelcentrum Wiekendael revalideren nadat u een amputatie heeft ondergaan. Om onze zorg en die van het Bravis ziekenhuis naadloos aan te laten sluiten, houdt een revalidatiearts van het ziekenhuis regelmatig spreekuur in Wiekendael.

Revalidatie

Tijdens de revalidatie leert u praktische vaardigheden, zoals het omgaan met speciale ‘stompkousen’ en het verbeteren van uw conditie. Ook gaat u, zodra de operatiewonden zijn genezen, oefenen met een prothese. Het doel is dat u na de revalidatie zichzelf zo zelfstandig mogelijk kunt redden. Hiervoor worden verschillende disciplines ingezet, zoals fysiotherapie en ergotherapie. Ook werken we nauw samen met de orthopedisch instrumentmaker.

Behandeling

Onze behandelingen bestaan meestal uit kracht- en conditietraining, het leren omgaan en verzorgen van de geamputeerde ledemaat, advies en controle van de passing van de prothese en behoud van de niet geamputeerde ledemaat. Ook kunt u psychologische hulp krijgen om het verlies van uw arm of been te verwerken. Na uw revalidatie kunt u bij ons terecht in de behandelpraktijk of komen wij aan huis als dat nodig is. Een behandeling wordt altijd in overleg met u afgestemd.