Lees voor
Home » Locaties » Wiekendael
Centrum voor Wonen & Zorg

Wiekendael

Regionaal Behandelcentrum Wiekendael is een expertisecentrum met een regionale functie. Wiekendael biedt deskundigheid op verschillende terreinen. Cliënten verblijven korter of langer voor specifieke zorg of behandeling. Maar ook mensen die niet bij Wiekendael verblijven, kunnen er terecht voor deze zorg of behandeling.

Wiekendael
Aantal appartementen 169 appartementen
Ligging In de wijk Kalsdonk
Bereikbaarheid 10 min. lopen vanaf station
Ruimtes en faciliteiten Tuin, kapsalon, stilte- en fitnessruimte, activiteiten
Horeca Restaurant, Grand Café
Soort appartementen Eénkamerappartementen
Standaard inrichting Vloer, gordijnen, H/L bed, nachtkastje
Multimedia Wifi, telefoon- en TVaansluiting
Rolstoelvriendelijk Ja
Keurmerk Milieuthermometer Zorg - Brons
Huisdieren Nee

De openheid van Wiekendael

Wiekendael biedt geriatrische revalidatiezorg, gerontopsychiatrie, palliatieve zorg, NAH, Observatie & Diagnostiek en zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson. De (tijdelijke) woonomgeving is steeds afgestemd op de behoeften van deze specifieke groepen. De gespecialiseerde medewerkers zijn aangesloten bij landelijke netwerken en werken intensief samen met elkaar en met ketenpartners. Zo doen ze expertise op die ten goede komt van hun cliënten.

 

Voorzieningen
Wiekendael heeft een sfeervol restaurant, gezellige buitenterrassen, een kapsalon, een grand café en een stiltecentrum. Hier is veel aandacht besteed aan ruimte en licht, waardoor het een prettige omgeving is om bijvoorbeeld de krant te lezen of simpelweg te genieten van de sfeer.

Geriatrische revalidatie

In Wiekendael kunt u revalideren met een orthopedische aandoening, bijvoorbeeld na een operatie aan uw knie, of als u een CVA (beroerte, hersenbloeding of herseninfarct) heeft gehad. Het doel van de revalidatie is om u snel mogelijk weer zo zelfstandig en veilig mogelijk te laten functioneren in uw thuissituatie. Bij de revalidatie wordt nauw samengewerkt met het Bravis ziekenhuis. De revalidatieafdeling in Wiekendael biedt plaats aan 46 revalidanten.

Gerontopsychiatrie

Wiekendael biedt een beschermde woonomgeving voor mensen die zowel met lichamelijke beperkingen als met psychiatrische problemen kampen. Drie units bieden ieder ruimte aan elf tot twaalf bewoners. Elke unit heeft een gezamenlijke grote woonkamer met keuken. De woonkamers komen uit op een terras of mooie tuin. Alle bewoners beschikken daarnaast over een eigen kamer.

Palliatieve zorg

In ons hospice Roosdonck kunnen terminaal zieke mensen tot hun overlijden in een warme, huiselijke sfeer worden verzorgd door een team van goed opgeleide medewerkers en vrijwilligers. Hospice Roosdonck maakt deel uit van het Regionaal Palliatief Centrum, waar naast het hospice ook onderzoek en een opleidingscentrum deel van uitmaken.

Kenniscentrum Parkinsonhuys

In Wiekendael is het Kenniscentrum Parkinsonhuys ondergebracht. Dit kenniscentrum biedt bovenregionale en specialistische zorg aan mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen en hun mantelzorgers. Die zorg is er voor iedereen, of zij nu thuis willen blijven wonen of in aanmerking komen voor revalidatie of een intramurale behandeling op onze afdeling Groenpark.

Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

In Regionaal Behandelcentrum Wiekendael bevindt zich een verblijfslocatie voor ouderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Op afdeling Jade & Smaragd verblijven ouderen met een traumatisch- of niet traumatisch hersenletsel met lichamelijke stoornissen in combinatie met cognitieve- en/of gedragsproblematiek.

Overige kortdurende zorg

Groenhuysen heeft een afdeling EHKO. Hier kunt u tijdelijk opgenomen worden als er sprake is van een crisissituatie thuis, waarvoor geen ziekenhuisopname nodig is. U verblijft op de EHKO maximaal twee weken. Naast de EHKO heeft Groenhuysen een afdeling Observatie, als het onduidelijk is welke ziekte u heeft en/of welke zorg u nodig heeft. U wordt dan tijdelijk geobserveerd om de juiste diagnose en vervolgzorg te kunnen bepalen.

Behandeling & Begeleiding

In Wiekendael werken verschillende behandelaren, gespecialiseerd in de zorg voor ouderen. Zij zetten zich in om de zelfredzaamheid van ouderen te verbeteren. Onze behandelaren, zoals fysiotherapeuten, logopedisten, ergotherapeuten en diëtisten, hebben ook op andere locaties van Groenhuysen een behandelpraktijk. Als het nodig is, komen ze bij u thuis.

Bewoners over Wiekendael

NAH Wiekendael
'Zowel de verzorging, het eten, als de aandacht voor het wonen (voor iedereen persoonlijke aandacht en vrijheid) zijn van hoge kwaliteit.'

Locatie in beeld

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Duurzaamheid

Op 1 december 2022 heeft Wiekendael het certificaat Milieuthermometer Zorg – Brons behaald. Met de Milieuthermometer Zorg maakt een organisatie haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. Dit zorgspecifieke milieumanagementsysteem omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het bronzen niveau betreft het nemen van extra maatregelen die zich meestal snel terugverdienen. Zo vormt het de basis van een praktisch milieuzorgsysteem.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Cliëntenraad Wiekendael

Het is belangrijk dat cliënten kunnen meepraten en meedenken over zaken die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Om die reden heeft elke locatie van Groenhuysen een cliëntenraad. Als cliëntenraad van Wiekendael willen wij onze achterban graag op de hoogte brengen van onderwerpen die voor de cliënten van Wiekendael van belang zijn. Heeft u een vraag voor de cliëntenraad? Neem dan contact op via: Jaap.Tuk@gmail.com

Samenstelling cliëntenraad Wiekendael:

Jaap Tuk (voorzitter)
Lisa Gomis
Karin Franken
Natascha de Klerk
De heer Buijs
Aad Meijer

Parkeren (fiets/auto)

Fietsenstalling
Wiekendael is goed per fiets bereikbaar. Medewerkers kunnen hun fiets parkeren in de afgesloten fietsenstalling van de locatie. Bezoekers kunnen de fiets zowel aan de voor- als achteringang parkeren in de daarvoor bestemde hekjes.

 

Parkeren auto
Wiekendael is in bezit van een groot eigen parkeerterrein, waar bezoekers en medewerkers de auto kunnen parkeren. Er zijn laadpalen aanwezig.

Contact met Wiekendael

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score
Centrum voor Wonen & Zorg Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
4702 ZB Roosendaal
088 - 55 737 00

Ligging

Centrum voor Wonen & Zorg Wiekendael is gelegen aan Kalsdonksestraat 89 in Roosendaal. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Wiekendael komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.