Lees voor
Home » Dans en Parkinson

Dans en Parkinson

Groenhuysen biedt in Roosendaal ‘Dans en Parkinson’ aan. Onder begeleiding van een gespecialiseerd danstherapeut kunnen cursisten met Parkinson door de danslessen beter en langer mobiel blijven. De oorsprong van de methode die centraal staat komt vanuit ‘Dance for PD’, New York.

 

Het belangrijkste van de danslessen is het plezier. Samen dansen geeft energie, stimuleert de geest en het lichaam en zorgt ervoor dat je letterlijk en figuurlijk beter in je vel gaat zitten.

Plezier in bewegen met zichtbaar resultaat

Tijdens de lessen reageert het lichaam op een manier die eerder niet voor mogelijk werd gehouden. Een altijd trillende hand beweegt soepel mee zonder enige trilling. Hoofd en romp die normaal gesproken ongecontroleerd voorover zakken blijven rechtop en bewegen vloeiend mee. Het staan op één been en balans houden is geen probleem. Armen en benen tegelijk bewegen lukt opeens wel. Met ‘Dans en Parkinson’ verbetert de balans, flexibiliteit, coördinatie en welzijn.

Deelnemers ervaren Dans en Parkinson als zeer positief: “Sinds ik deze danslessen volg kan ik wel twee dingen tegelijk, heb ik weer vertrouwen in mezelf en tijdens de les ben ik bevrijd van mijn houterigheid.”

 

 

Deelname partners en mantelzorgers

Naast de fysieke resultaten die mensen met Parkinson ervaren, zijn er ook andere bewezen effecten die de kwaliteit van leven verder verbeteren. Denk daarbij aan verbinding, beleving en hernieuwd contact door middel van het samen dansen en bewegen.

 

In de praktijk is gebleken dat deelname aan de danslessen door de partner of mantelzorger een zeer grote meerwaarde heeft, zowel voor degene met Parkinson als voor de mantelzorger of partner. Door de bestaande relatie is er immers al sprake van contact, veiligheid en vertrouwen. Het samen dansen stimuleert en vergroot de bewegingsmogelijkheden en vaak ontstaat er een zeer bijzonder contact en verbondenheid zonder woorden.

 

Partners en mantelzorgers nodigen wij dan ook van harte uit om aan te sluiten bij de danssessies.

Praktische informatie

De danslessen voor bewoners van Groenhuysen vinden plaats op Groenpark (langdurige zorg), Revapark (Parkinson revalidatie) en de dagbehandeling Parkinson. Voor meer informatie over de dagbehandeling Parkinson verwijzen wij u naar de pagina over Parkinson.

 

Ook mensen die nog thuis wonen, kunnen één keer per week deelnemen aan een dansles. De therapie wordt elke woensdag van 16.00 – 17.00 uur op Regionaal Behandelcentrum Wiekendael gegeven. Deelname is mogelijk met een ‘Beweeg je fit’ abonnement. Partners, mantelzorgers of familie worden van harte uitgenodigd om mee te doen.

 

De kosten voor deelname voor mensen die niet op één van de Groenhuysen locaties wonen bedragen € 30,- per maand. Als u in het bezit bent van de Groenhuysenpas ontvangt u 10% korting. Betaling verloopt via automatische incasso. Voor bewoners van één van de Groenhuysen locaties zijn de lessen gratis.

 

Aanmelden voor de danslessen kan via het online aanmeldformulier of via het Groenhuysen Klantbureau, telefoonnummer 088 – 55 740 00 of klantbureau@groenhuysen.nl. Nieuwsgierig naar de lessen? Het is altijd mogelijk een gratis proefles te volgen om nader kennis te maken met ‘Dans en Parkinson’.