Lees voor
Home » Hartfalen

Hartfalen

Door verschillende oorzaken kan het pompvermogen van de hartspier minder worden. Het hart pompt niet langzamer maar te zwak, waardoor organen en weefsels te weinig voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Hartfalen gaat niet meer over. De ziekte is niet te genezen, maar wel te behandelen. Dit betekent dat de klachten en verschijnselen die hartfalen met zich meebrengt onderdrukt kunnen worden.

 

Bij Groenhuysen kunt u revalideren nadat u hartfalen heeft gehad. Om onze zorg en die van het Bravis ziekenhuis naadloos aan te laten sluiten, werken we nauw samen. Dit houdt in dat u na het hartfalen in het ziekenhuis verblijft voor het eerste herstel. Na een ziekenhuisopname kunt u revalideren in regionaal behandelcentrum Wiekendael, in Roosendaal.

Revalidatie

In Wiekendael leert u tijdens uw revalidatie nieuwe vaardigheden en wordt u begeleid om met uw beperkingen om te gaan. Hierbij kunnen verschillende disciplines worden ingezet, zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek en psychologie.

Behandeling

De fysiotherapeut helpt u bij de uitdaging om een goed evenwicht te vinden in de inspanningen die u doet in relatie tot de rustmomenten die u neemt. Verdelen van uw energie en behouden van zo een actief mogelijke leefstijl is hierin belangrijk. Als u door hartfalen wordt beperkt in uw dagelijkse activiteiten, kan ergotherapie uitkomst bieden. De diëtist richt zich op het verminderen van de risicofactoren bij hartfalen.

Vergoeding

Revalidatie direct na ziekenhuisopname is opgenomen in het basispakket van uw ziektekostenverzekering. Via uw zorgverzekering zal (een deel van) uw eigen risico worden ingehouden. Welk bedrag wordt ingehouden verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van de afspraken die u heeft gemaakt met uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de hoogte van het bedrag kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.