Lees voor
Home » Locaties » Heerma State
Centrum voor Wonen & Zorg

Heerma State

Heerma State is een centrum voor Wonen & Zorg voor mensen met dementie. Het is een bijzondere locatie met veel ruimte en sfeer door de opzet en indeling van het gebouw. Ruime, lichte en frisse kleuraccenten zijn de opvallendste kenmerken van de 20 woningen (verdeeld over vijf woonerven) met elk acht bewoners. Het kleinschalige karakter van de woningen straalt veel rust en evenwicht uit.

Heerma State
Aantal appartementen 160 appartementen
Ligging In de wijk Weihoek, dichtbij het ziekenhuis
Bereikbaarheid Tegenover bushalte
Ruimtes en faciliteiten o.a. kapsalon, tuin, winkel
Horeca Brasserie
Soort appartementen Eenkamerappartementen
Standaard inrichting Vloer, gordijnen, hoog laag bed
Multimedia Wifi, telefoon- en TV aansluiting
Rolstoelvriendelijk Ja
Huisdieren Nee

Type appartementen

De 20 woningen (verdeeld over vijf woonerven) hebben een eigen voordeur met een bel, net zoals thuis. De woningen zijn stijlvol ingericht en hebben allemaal eigentijdse kleuraccenten. Iedere woning heeft een ruime woonkamer en een moderne keuken, waar bewoners gezamenlijk gebruik van kunnen maken. Maar er is ook ruimte voor privacy. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer met een zithoek. U kunt deze inrichten naar eigen smaak. Daarnaast heeft u de beschikking over een eigen badkamer met douche en toilet.

 

Voorzieningen
Heerma State heeft een sfeervolle brasserie, een goed gesorteerde winkel, een kapsalon en gezellig ingerichte binnentuinen met prachtige leilantanen. De brasserie is ook voor algemeen publiek toegankelijk. Waar u ook naartoe wilt, de duidelijke bewegwijzering zorgt ervoor dat u alle voorzieningen goed kunt vinden. Verder beschikt Heerma State ook over een bibliotheek, stilteruimte, fitnessruimte, snoezelbad en een duofiets.

 

Activiteiten
Kaarten, zingen, bewegen, schilderen, muziek luisteren, tuinieren: Heerma State kent een rijk verenigingsleven waar u zich tegen een geringe contributie bij aan kunt sluiten. De verenigingsactiviteiten vinden plaats onder leiding van de medewerkers Verenigingsleven, ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Daarbij zoeken zij zoveel mogelijk aansluiting bij uw wensen en behoeften, zodat u een geslaagde daginvulling heeft en tegelijk uw vaardigheden in stand kunt houden.

Bewoners over Heerma State

Heerma State
'Heerma state is een centrum voor Wonen & Zorg met een prettige uitstraling. De medewerkers zijn persoonsgericht, geduldig en erg lief voor de bewoners! Kortom: een plek om aan te bevelen!'

Locatie in beeld

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Belevingsgerichte zorg in eigentijdse, huiselijke sfeer

Het kleinschalige karakter van de woningen in Heerma State straalt veel rust en evenwicht uit. Dat is ook waarom gedesoriënteerde mensen met dementie in Heerma State een thuisplek kunnen vinden. Ook is er een mogelijkheid tot dagopname. Op woonerf 5 biedt Heerma State kleinschalig wonen aan voor mensen met dementie op jonge leeftijd.

 

Kleinschalig wonen
Het creëren van een huiselijke sfeer in een kleine woongroep staat in Heerma State centraal. Het gewone leven bepaalt de dag en u doet samen met de medewerkers gezamenlijk het huishouden. U bepaalt echter uw eigen bezigheden en u kunt zich altijd even op uw eigen kamer terugtrekken. De zorg wordt daar waar mogelijk samen met de familie gerealiseerd: de dagelijkse actieve betrokkenheid van familie is cruciaal om voor u een zo veilig en prettig mogelijk leefklimaat te creëren (‘familiezorg’). Vanuit het familiezorgleefplan, dat samen met de bewoner, familie en verzorgende is opgesteld, wordt eigen regie van de bewoner gestimuleerd. Wat de bewoner thuis zelf deed blijft zoveel mogelijk gehandhaafd.


Veilig en aangenaam
Dankzij de techniek van leefcirkels ervaren onze bewoners toch bewegingsvrijheid. Voor iedere bewoner wordt afzonderlijk de bewegingsruimte vastgesteld. Voor de een is dat alleen de afdeling, voor de ander het hele huis en ook de tuin. De familie bepaalt mee waar een bewoner zich mag bevinden. Vinden de kinderen het niet prettig als vader alleen naar buiten gaat? Dan wordt deze zone geblokkeerd. Binnen de leefcirkel kunnen de bewoners zich vrij bewegen. Om ervoor te zorgen dat zij binnen hun leefcirkel blijven, dragen de bewoners een chip, ter grootte van een twee-euromunt, in een armbandje om hun pols.


De tuin
Bewegen is goed voor lijf en geest. Daarom heeft Heerma State een prachtige belevings- en bewegingstuin gerealiseerd. Groenhuysen kocht een flink stuk grond, vlak naast de al bestaande tuin. Bewoners kunnen door het gebruik van de leefcirkels zich vrij door deze tuin bewegen.


PREZO keurmerk dementie op jonge leeftijd

In 2024 heeft Heerma State het PREZO keurmerk dementie op jonge leeftijd ontvangen. Het PREZO keurmerk is ontwikkeld in opdracht van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Groenhuysen is binnen de regio hét expertisecentrum voor mensen met dementie op jonge leeftijd, en neemt actief deel aan het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd en de ketenzorg. Het behalen van het keurmerk is een mooie bevestiging dat Groenhuysen zich op een goede manier inzet voor het leveren van kwalitatieve zorg en het welzijn van cliënten.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Clientenraad Heerma State

Het is belangrijk dat cliënten en bewoners kunnen meepraten en meedenken over zaken die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Om die reden heeft elke locatie van Groenhuysen een cliëntenraad. Als cliëntenraad van Heerma State willen wij onze achterban graag op de hoogte brengen van onderwerpen die voor de bewoners van Heerma State van belang zijn.

 

Heeft u een vraag voor de cliëntenraad?
Neem dan contact met ons op via: clientenraadheermastate@groenhuysen.nl.

 

Samenstelling cliëntenraad Heerma State

  • Mevr. Ans Luijks (voorzitter)
  • Dhr. Fred Polderdijk
  • Dhr. Antoine Zielhorst
  • Mevr. Els Kinds
  • Mevr. Karin Tak
  • Mevr. Nadine Schouwenaars

Parkeren (fiets/auto)

Fietsenstalling
Heerma State is goed per fiets bereikbaar. Medewerkers kunnen hun fiets parkeren in de afgesloten fietsenstalling van de locatie. Bezoekers kunnen de fiets bij de ingang parkeren in de daarvoor bestemde fietsenrekken.

 

Parkeren auto
Heerma State is in bezit van een groot eigen parkeerterrein, waar bezoekers en medewerkers de auto kunnen parkeren.

Contact met Heerma State

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score 8.4
Centrum voor Wonen & Zorg Heerma State
Heerma van Vossstraat 59
4708 AW Roosendaal
088 - 55 731 30

Ligging

Centrum voor Wonen & Zorg Heerma State is gelegen aan Heerma van Vossstraat 59 in Roosendaal. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Heerma State komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.