Lees voor

Dementie op jonge leeftijd

Groenhuysen is binnen de regio het Expertisecentrum voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Groenhuysen is lid en neemt actief deel aan het landelijk Kenniscentrum Dementie op jonge leeftijd. We bieden gespecialiseerde zorg voor jonge mensen met dementie en alle uitdagingen die op hun pad komen.

Casemanagement Dementie op jonge leeftijd

Indien u op jonge leeftijd te maken krijgt met dementie, verandert er veel in uw leven en dat van uw partner en eventuele kinderen. Groenhuysen kan u hierin begeleiden, met een van onze trajectcoaches/gespecialiseerd casemanagers dementie op jonge leeftijd. Zij leggen de nadruk op behoud van eigen regie van de cliënt, met als doel zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Dagbehandeling De Wiek

Dagbehandeling De Wiek biedt specialistische ondersteuning voor mensen met dementie op jonge leeftijd. Op De Wiek heeft u de mogelijkheid om één of meerdere dagen per week deel te nemen aan een leuk en uitdagend dagprogramma begeleid door een team van betrokken medewerkers.

Wonen & Zorg Heerma State

In Heerma State in Roosendaal is een woonerf ingericht, speciaal voor jonge mensen met dementie. Zij wonen hier gezamenlijk en krijgen gespecialiseerde zorg, passend voor hun vorm van dementie, leeftijd en wensen.

 

PREZO keurmerk dementie op jonge leeftijd

In 2024 heeft Groenhuysen voor De Wiek en Heerma State het PREZO keurmerk dementie op jonge leeftijd ontvangen. Het PREZO keurmerk is ontwikkeld in opdracht van het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd. Groenhuysen neemt actief deel aan het Kenniscentrum Dementie op Jonge Leeftijd en de ketenzorg. Het behalen van het keurmerk is een mooie bevestiging dat Groenhuysen zich op een goede manier inzet voor het leveren van kwalitatieve zorg en het welzijn van cliënten.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Wil jij werken met jonge mensen met dementie?