Lees voor
Home » Locaties » Moerweide
Centrum voor Wonen & Zorg

Moerweide

Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide biedt ruimte aan zo’n 60 psychogeriatrische bewoners, verdeeld over de afdelingen Vlasaard en Klavervelde. Deze twee afdelingen hebben elk drie woongroepen met ieder maximaal tien cliënten. In maart 2022 heeft de locatie Moerweide tijdelijk zijn intrek genomen op de locatie Weihoek. Dit in verband met de herontwikkeling van de reguliere locatie van De Brink/Moerweide.

Moerweide
Aantal appartementen 60
Ligging Aan de rand van de wijk Weihoek
Bereikbaarheid Bushalte op 5 minuten loopafstand
Ruimtes en faciliteiten Beleef tv, tovertafel, braintrainer, wonder telefoon, binnentuin, snoezelbad
Horeca Brasserie
Soort appartementen Eigen badkamer met douche en toilet
Standaard inrichting Vloer, gordijnen, hoog/laagbed
Multimedia WiFi, telefoon- en tv aansluiting
Rolstoelvriendelijk Ja
Keurmerk Milieuthermometer Zorg - Brons

Type appartementen

‘Samenwonen met een glimlach’
De medewerkers dragen de dementerende ouderen een warm hart toe, werken belevingsgericht en gaan op een prettige, respectvolle manier met de bewoners om. De sfeer in Moerweide is warm en vol humor en gezelligheid. Niet voor niets is onze visie ‘Samenwonen met een glimlach’. Elke woning heeft haar eigen team aan medewerkers van ongeveer tien personen per 24 uur . Binnen Moerweide is de kwaliteit van leven van de bewoners het uitgangspunt en wordt er belevingsgerichte zorg geleverd. Hierbij sluiten de medewerkers zo goed mogelijk aan bij de behoeftes van de levensfase waarin de bewoner zich bevindt. Het welzijn van de bewoners staat hoog in het vaandel. Daarnaast is de familie dagelijks van harte welkom.

 

We zetten ons maximaal in om u zoveel mogelijk een thuisgevoel te geven.  Als u een woning op de begane grond heeft, heeft u vanuit uw huiskamer toegang tot een mooie binnentuin. Woont u op de eerste verdieping, dan kunt u genieten van het uitzicht vanaf het modern vormgegeven dakterras. Elke afdeling heeft een ruime woonkamer. Deze huiskamer is al mooi ingericht. De slaapkamer mag u voorzien van persoonlijke spullen. Gordijnen en vloerbedekking zijn echter standaard.

 

De sfeer binnen Moerweide is familiair, zowel onder collega’s als onder bewoners. Er wordt veel aandacht besteed aan het werkgeluk van de medewerkers. Zij krijgen de kans om zich te ontwikkelen en hun kwaliteiten optimaal te benutten. Medewerkers denken mee in het reilen en zeilen van de locatie en vernieuwende ideeën worden gestimuleerd. Dit maakt ook dat leerlingen regelmatig na diplomering graag terugkeren naar hun vorige stage-/leerplek.

 

Voorzieningen
Onze locatie heeft een sfeervolle brasserie, hier kunt u gezellig een kopje koffie of thee drinken. Tevens beschikken wij over een mooie tuin met terras waar het heerlijk vertoeven is tijdens de mooie dagen. Zo is er een activiteitenruimte beschikbaar waar u ook rustig kunt zitten en, indien mogelijk, gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de beleef tv, sjoelbak, biljart of andere spelen.

 

Activiteiten
Op Moerweide is dagelijks een welzijnsteam aanwezig. Onder welzijn verstaan we activiteiten gericht op het individu met dementie. We houden niet alleen rekening met uw gevoelens, behoefte, lichamelijke en psychische beperkingen maar juist ook met de mogelijkheden. Uw hobby’s en interesses zijn leidend bij de gevarieerde activiteiten. Er worden ook regelmatig grote activiteiten georganiseerd, zoals de jaarlijkse kerstviering, bloemschikken, oudejaarsviering met als afsluiting siervuurwerk, bingomiddag, zangmiddagen, kerkviering, high-tea, groot ontbijt in onze brasserie, filmmiddag, klankschalen avond, zomerpicknick en de wandeldriedaagse met muziekavond als afsluiting. Bij veel activiteiten wordt familie betrokken. Het tuinieren in onze mooie grote tuin is voor de liefhebber, en men kan ook deelnemen aan de wekelijkse kookgroep.

 

Welzijnsteam
Het team bestaat uit welzijnsmedewerkers, vrijwilligers, muziek-voetreflex therapeut, beweegagoog. Het team streeft naar een zinvolle dagbesteding, afgestemd op de persoon en naar het voorkomen van verveling en onrust. Hierbij kunnen verschillende materialen ingezet worden. Bijvoorbeeld de beleef tv, tovertafel, braintrainer, wonder telefoon, CRDL en de tuin. Er wordt complementaire zorg aangeboden wat onrust, angst of pijn kan verminderen. Hierbij kunt u denken aan kleine hand – voet massages, baden in het snoezelbad en het werken met etherische oliën. De 1 op 1 aandacht (persoonlijke aandacht ) en het geven van geborgenheid vinden wij belangrijk voor iedereen.

Bewoners over Moerweide

Moerweide
'Er wordt geluisterd naar hetgeen wij als familie aangeven en we worden goed op de hoogte gehouden door zorgmedewerkers en in lable care.'

Locatie in beeld

Moerweide locatie
Moerweide locatie

Video impressie

Maak een virtuele rondleiding door deze locatie met onderstaande video’s.

Duurzaamheid

Milieuthermometer Zorg – Brons
Op 1 december 2022 heeft Moerweide (locatie Weihoek) het certificaat Milieuthermometer Zorg – Brons behaald. Met de Milieuthermometer Zorg maakt een organisatie haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. Dit zorgspecifieke milieumanagementsysteem omvat de onderwerpen binnen het thema “Planet” van het People-Planet-Profit gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het bronzen niveau betreft het nemen van extra maatregelen die zich meestal snel terugverdienen. Zo vormt het de basis van een praktisch milieuzorgsysteem.

Wil jij ook aan de slag bij Groenhuysen?

Bekijk onze vacatures en solliciteer direct naar jouw droombaan op één van onze locaties!

Parkeren (fiets/auto)

Fietsenstalling
Moerweide is goed per fiets bereikbaar. Medewerkers kunnen hun fiets parkeren in de afgesloten fietsenstalling van de locatie. Bezoekers kunnen de fiets bij de ingang parkeren in de daarvoor bestemde hekjes.

 

Parkeren auto
Medewerkers kunnen de auto op het parkeerterrein (werkt met een slagboom) van Moerweide parkeren. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de parkeervakken in de omgeving, of tegen betaling op het terrein van het Bravis Ziekenhuis.

Cliëntenraad Moerweide

Het is belangrijk dat cliënten kunnen meepraten en meedenken over zaken die van invloed zijn op hun dagelijks leven. Om die reden heeft elke locatie van Groenhuysen een cliëntenraad. Als cliëntenraad van Moerweide willen wij onze achterban graag op de hoogte brengen van onderwerpen die voor de bewoners van Moerweide van belang zijn.

Samenstelling CR Moerweide:
Mevr. R. Jansen-Reijnders, voorzitter
Mevr. T. Bressers-Houtepen
Dhr. A. Hopstaken
Mevr. A. Dietrich, manager

Heeft u een vraag voor de cliëntenraad Moerweide? Neem dan contact op via clientenraadmoerweide@groenhuysen.nl.

Contact met Moerweide

Onze locatie staat u graag telefonisch te woord.

Zorgkaart Nederland Score 8.5
Moerweide locatie
Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide
Heerma van Vossstraat 19
4708 AV Roosendaal
088 - 55 736 00

Ligging

Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide is gelegen aan Heerma van Vossstraat 19 in Roosendaal. Wilt u bekijken hoe u met het openbaar vervoer bij Moerweide komt? Kijk dan op 9292.nl voor de actuele reisinformatie.