Lees voor
23 september 2021

Coronamaatregelen: hoe is de situatie nu?

" alt=""/>

Vorige week dinsdag was er weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Het demissionair kabinet kondigde aan wat de volgende stappen zijn in het versoepelingsplan. Wat betekent dit voor het beleid bij Groenhuysen?

Er kan weer veel, maar het coronavirus is niet weg (de volledige toelichting vanuit de overheid leest u hier). De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als u gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert vanaf 25 september in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan is 1,5 meter een veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen. Let verder nog steeds op handen wassen, geen handen schudden, testen bij klachten en frisse lucht. Bij Groenhuysen houden we ook vast aan deze basisregels, gezien onze kwetsbare doelgroepen. Voorzichtigheid blijft geboden.

Coronatoegangsbewijs
Het coronatoegangsbewijs wordt niet toegepast op onze locaties. Bij bezoek aan plekken waar het drukker wordt, zoals de horeca, evenementen, poppodia, theaters en bioscopen, heeft u wel een coronatoegangsbewijs nodig. Dit geldt ook voor onze klanten. Stel dat zij deelnemen aan een externe activiteit (dus buiten Groenhuysen), zoals een uitstapje naar Intratuin of De Beekse Bergen, waarbij er gebruikgemaakt wordt van de horeca. Dan moet de klant een coronatoegangsbewijs laten zien (via de CoronaCheck-app of op papier). Maar veel van onze klanten hebben geen mobiele telefoon en/of zijn niet in staat om het toegangsbewijs zelf te regelen via www.coronacheck.nl. Het is aan de familie en/of mantelzorgers om hierbij te helpen. Voor de groep mensen die tegen problemen aanlopen wegens het ontbreken van een mobiele telefoon, computer, printer en/of DigiD code, heeft de Rijksoverheid tips. Kijk daarvoor op deze website. Tevens is er een telefoonnummer voor wie meer hulp nodig heeft: 0800-1351.

Wat er verder voor onze klanten, bezoekers en medewerkers geldt, hebben we samengevat in onderstaande afbeelding en pdf.


15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.