Lees voor
7 december 2021

Dagbehandeling op maat voor mensen met ziekte van Parkinson

" alt=""/>

Groenhuysen heeft als doel om mensen met de ziekte van Parkinson te ondersteunen in het zo lang mogelijk thuis wonen. Om dit mogelijk te maken bieden we diverse behandelingen door gespecialiseerde therapeuten. Vanaf 1 januari biedt Groenhuysen dagbehandeling voor mensen met deze ziekte.

Ons kenniscentrum Parkinsonhuys bestaat momenteel uit Groenpark en Revapark. Op Groenpark komen mensen wonen als het thuis niet meer gaat. Op Revapark verblijven mensen met de ziekte van Parkinson tijdelijk voor intensieve behandelingen en begeleiding.

Nieuw aanbod

Per 1 januari komt daar de dagbehandeling bij. De dagbehandeling is opgezet voor mensen met parkinson die thuis wonen en die tijdelijk behoefte hebben aan een multidisciplinaire behandeling. Hierin stemmen behandelaren met verschillende vakgebieden hun aanpak op elkaar af. Denk dan aan een fysiotherapeut, beweegagoog of logopedist. Deelnemers krijgen een programma op maat, aangepast aan de uitdagingen waar zij tegenaan lopen. Het programma vindt plaats in groepsverband, zodat deelnemers tegelijkertijd lotgenoten ontmoeten. Door regelmatig te evalueren, houden zij en de behandelaren de voortgang in de gaten.

Dagprogramma

Het dagprogramma bestaat onder andere uit intensieve beweegactiviteiten, zoals dansen, boksen, parkinson wellness recovery (PWR) en de Ronnie Gardiner methode (RGM). Onze danstherapeut, beweegagogen, fysiotherapeuten en/of logopedisten begeleiden de deelnemers tijdens deze trainingen. In de middag zijn er groepsgesprekken onder leiding van een psycholoog, parkinsonverpleegkundige of andere discipline.

Waar en wanneer

De dagbehandeling is in eerste instantie op iedere maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Mogelijk komen daar meer dagen bij. Per dag kunnen er 8 tot 10 personen deelnemen. Medewerkers stemmen persoonlijk met deelnemers af op welke dagen zij de dagbehandeling bezoeken. De dagbehandeling parkinson bevindt zich in Wiekendael, Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB in Roosendaal. Let op: deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervoer.

Vergoed door verzekeraar

Een indicatie of verwijzing is nodig voor een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Met vragen over de dagbehandeling of hulp bij het krijgen van een vergoeding is ons Klantbureau bereikbaar. Van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 17.00 uur staan deze medewerkers u graag te woord via 088 – 55 740 00 of klantbureau@groenhuysen.nl.

30 mei 2024

Kwaliteitsjaarverslag 2023

Groenhuysen staat voor ‘Ouder worden, jezelf blijven’. En daarmee bedoelen we dat we, nu en in de toekomst, onze cliënten in de regio Roosendaal en omstreken een goede kwaliteit van bestaan willen blijven bieden.