Lees voor
20 december 2022

De Pastorie: per 1 mei 2023 geen zorglocatie meer

" alt=""/>

Voor De Pastorie zijn we helaas tot de conclusie gekomen dat deze locatie niet meer geschikt is om bewoners die zwaardere zorg nodig hebben te kunnen ondersteunen. De locatie is qua omvang te beperkt en is kwetsbaar om voor 24 uur, 7 dagen per week complexere zorg te kunnen bieden.

De bewoners, familie en medewerkers zijn onlangs geïnformeerd over ons besluit om per 1 mei 2023 te stoppen met het aanbieden van zorg in De Pastorie. Deze boodschap had een grote impact. Verhuizen is voor onze bewoners vervelend, want zij zijn gehecht geraakt aan hun vertrouwde appartement en het dorp Nispen. Ook voor de medewerkers betekent dit een grote verandering. We doen er daarom alles aan om onze bewoners en medewerkers te ondersteunen.

Wat betekent dit voor onze bewoners en medewerkers?
Voor de bewoners met zorg gaan we samen met hen en hun familie zorgvuldig op zoek naar de best passende plek op een van onze andere locaties. Samen met hen bespreken we de beste oplossing.

Huurders zonder zorg kunnen gewoon in De Pastorie blijven wonen. Alwel wordt de nieuwe verhuurder van de appartementen. Onze huurders kunnen via Alwel het appartement blijven huren.

Wij zijn trots op onze medewerkers van De Pastorie, en de wijze waarop zij zich de afgelopen jaren hebben ingespannen om onze bewoners dagelijks van goede zorg te voorzien en te ondersteunen. Voor al onze medewerkers geldt dat wij ze graag willen behouden, en dat zij kunnen kiezen op welke andere locatie zij hun belangrijke rol willen voorzetten.

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.