Lees voor
21 juli 2023

Eerste beeld ‘de nieuwe Brink’

" alt=""/>

Onze locatie De Brink wordt al sinds begin 2022 niet meer gebruikt voor het aanbieden van zorg. Het gebouw wordt vanaf april 2022 bewoond door Oekraïense vluchtelingen. In september verhuizen de vluchtelingen naar een nieuwe locatie aan het Mill Hillplein in Roosendaal. Dat betekent dat we eindelijk vooruit kunnen kijken naar de sloop van het oude gebouw en de bouw van het nieuwe gebouw.

Het nieuwe gebouw
De nieuwe Brink komt er heel anders uit te zien dan zijn voorganger. Het gebouw bestaat straks niet uit één groot deel, maar uit vier onderdelen die met elkaar verbonden worden. En in plaats van twaalf verdiepingen telt het nieuwe gebouw er maar vier. Zo past de nieuwe Brink straks beter in de omgeving. In totaal is er straks ruimte voor ongeveer 200 bewoners. De begane grond zal bestaan uit verschillende onderdelen. Denk onder andere aan een brasserie, een leerunit, kantoren, spreekruimtes en appartementen. Alle andere verdiepingen bestaan volledig uit appartementen. Het gebouw wordt duurzaam gebouwd en ingericht, met oog op de toekomst. De nieuwe Brink wordt een fijne werk- en woonomgeving, waarin we de beste zorg kunnen bieden aan onze klanten. Daarnaast willen we na de bouw van de nieuwe Brink ook meer verbinding maken met de wijk Kroeven. Ron Axt sprak daarover met BN De Stem. Hij vertelt hier meer over de toekomstplannen en waarom Groenhuysen bepaalde keuzes gemaakt heeft.

 

De sloop van de oude Brink
Voordat de nieuwbouw in de loop van 2024 kan starten, moet het oude gebouw eerst gesloopt worden. Deze werkzaamheden starten in oktober 2023 en zijn naar verwachting klaar in april 2024. Om iedereen van de wijk Kroeven in Roosendaal op de hoogte te brengen van deze werkzaamheden en eventuele overlast, organiseerden we op 5 juli een informatiebijeenkomst. In totaal hebben we meer dan 100 buurtbewoners ontvangen.

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.