Lees voor
5 juni 2024

Feestelijke opening vernieuwde Kerkakkers, klaar voor toekomstgerichte ouderenzorg

" alt=""/>

Op dinsdag 4 juni werd het vernieuwde centrum voor Wonen & Zorg Kerkakkers officieel geopend. Na maanden verbouwen, werd deze mooie stap naar de toekomst samen met bewoners, naasten, collega’s en buurtbewoners gevierd.

Wethouder Suzanne Breedveld opende samen met een van de bewoners, De Bloementuin, de nieuwe ontmoetingsruimte van afdeling De Groenakker. Daarnaast onthulden locatiemanager Lilian Janssen en raad van bestuur Heleen van Nispen, een prachtig bloemen kunstwerk, gemaakt door bewoners.

Tijdens de feestelijke middag, muzikaal omlijst door Jan Dekkers, werden de medewerkers van Kerkakkers door Thuisvester en de Vrienden van Kerkakkers verrast met mooie cadeaus. De bankjes om bewoners van de tuin te laten genieten en prachtige bloemen voor in de nieuwe ontmoetingsruimte, zijn met plezier in ontvangst genomen. Ook aannemer Van Agtmaal was na maanden hard werken, aanwezig om mee te proosten op de mooie verbouwing. ‘Het was geweldig om de betrokkenheid van iedereen bij Kerkakkers vandaag tijdens de opening weer te voelen in hun aanwezigheid’, aldus locatiemanager Lilian Janssen.

Kerkakkers is een centrum voor Wonen & Zorg, centraal gelegen in het mooie Rucphen. Om in te spelen op de landelijke ontwikkelingen, is Kerkakkers verbouwd tot een toekomstgerichte ouderenzorg locatie. Met deze nieuwe indeling en de fijne afdeling Groenakker, wordt het welzijn van de bewoners bevorderd en kan passende zorg en toezicht geboden worden.
Het vernieuwde Kerkakkers biedt dan ook voor iedereen een prettige en passende plek.

 

  

22 juni 2024

Dag van de overprikkeling

Op de dag van de overprikkeling staan we stil bij prikkels en wat dit betekent voor onze cliënten.   Wat is overprikkeling? Een prikkel is een stukje informatie dat binnenkomt via onze zintuigen. De prikkels die we kennen zijn: Visueel (zien), auditief (horen), geur (ruiken), smaak (proeven), tast (voelen), houdingsgevoel, evenwicht en interne organen. Normaal … Continued