Lees voor
21 februari 2022

Groenhuysen laat bewoners niet vallen!

" alt=""/>

Binnen Groenhuysen willen we graag heupfracturen voorkomen door de inzet van de Wolk heupairbag. Wanneer de Wolk heupairbag een val detecteert vult de airbag zich aan de kant die de drager op valt. Onderstaande video demonstreert hoe de Wolk in de praktijk werkt.

Afgelopen jaar hebben we dit hulpmiddel getest op Heidestede (een van de locaties van Groenhuysen). Zorgmedewerkers en familie van bewoners zijn erg enthousiast over de Wolk. Niet alleen zorgt de inzet van de Wolk voor een vermindering van heupfracturen, ook hebben bewoners meer bewegingsvrijheid en is er meer rust op de afdeling. Hierdoor leidt de Wolk tot een tijdsbesparing voor zorgmedewerkers.

Wegens de goede resultaten op Heidestede, willen we dit hulpmiddel ook in gaan zetten op andere psychogeriatrische zorglocaties zodat we steeds meer bewoners kunnen beschermen!

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.