Lees voor
21 februari 2022

Groenhuysen laat bewoners niet vallen!

" alt=""/>

Binnen Groenhuysen willen we graag heupfracturen voorkomen door de inzet van de Wolk heupairbag. Wanneer de Wolk heupairbag een val detecteert vult de airbag zich aan de kant die de drager op valt. Onderstaande video demonstreert hoe de Wolk in de praktijk werkt.

Afgelopen jaar hebben we dit hulpmiddel getest op Heidestede (een van de locaties van Groenhuysen). Zorgmedewerkers en familie van bewoners zijn erg enthousiast over de Wolk. Niet alleen zorgt de inzet van de Wolk voor een vermindering van heupfracturen, ook hebben bewoners meer bewegingsvrijheid en is er meer rust op de afdeling. Hierdoor leidt de Wolk tot een tijdsbesparing voor zorgmedewerkers.

Wegens de goede resultaten op Heidestede, willen we dit hulpmiddel ook in gaan zetten op andere psychogeriatrische zorglocaties zodat we steeds meer bewoners kunnen beschermen!

15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.