Lees voor
22 juli 2021

Groenhuysen vraagt aandacht voor gezonde hersenen

" alt=""/>

Zoals al in de media aangekondigd krijgen kwetsbare groepen (ouderen 60+ en bewoners zorginstellingen 18+) het boostervaccin als eerste aangeboden.

Dementie is een nare aandoening waar helaas nog geen medicijn voor is. Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Met kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan je zelf de kans op dementie op latere leeftijd verkleinen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe beter het is.

Blijf nieuwsgierig, ga bewegen en eet gezond
Het medicijn om dementie te voorkomen is een gezonde leefstijl. Wat dat precies is?

  • eet gezond: veel groenten, fruit en olijfolie.
  • beweeg regelmatig: ga wandelen, fietsen, blijf bezig.
  • blijf nieuwsgierig: heb een doel zoals een hobby, iets leren, een eigen tuintje.

Zo voorkom je niet alleen dementie maar ook hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes 2), depressie, overgewicht en eenzaamheid.

Activiteiten
Op www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/westbrabant leest u meer over hersengezondheid en vindt u een agenda met activiteiten die aansluiten bij een gezonde leefstijl. Zo kunt u bij Groenhuysen in oktober en november terecht voor een gratis vitaliteitscheck. Met deze test krijgt u inzicht in welke bewegingen en voeding uw spierkracht en balans verbeteren en behouden. Houd onze social media-kanalen en website in de gaten voor meer informatie over de vitaliteitscheck.

15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.