Lees voor
22 juli 2021

Groenhuysen vraagt aandacht voor gezonde hersenen

" alt=""/>

Zoals al in de media aangekondigd krijgen kwetsbare groepen (ouderen 60+ en bewoners zorginstellingen 18+) het boostervaccin als eerste aangeboden.

Dementie is een nare aandoening waar helaas nog geen medicijn voor is. Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Met kleine aanpassingen in je dagelijks leven kan je zelf de kans op dementie op latere leeftijd verkleinen. Hoe eerder je daarmee begint, hoe beter het is.

Blijf nieuwsgierig, ga bewegen en eet gezond
Het medicijn om dementie te voorkomen is een gezonde leefstijl. Wat dat precies is?

  • eet gezond: veel groenten, fruit en olijfolie.
  • beweeg regelmatig: ga wandelen, fietsen, blijf bezig.
  • blijf nieuwsgierig: heb een doel zoals een hobby, iets leren, een eigen tuintje.

Zo voorkom je niet alleen dementie maar ook hart- en vaatziekten, suikerziekte (diabetes 2), depressie, overgewicht en eenzaamheid.

Activiteiten
Op www.wezijnzelfhetmedicijn.nl/westbrabant leest u meer over hersengezondheid en vindt u een agenda met activiteiten die aansluiten bij een gezonde leefstijl. Zo kunt u bij Groenhuysen in oktober en november terecht voor een gratis vitaliteitscheck. Met deze test krijgt u inzicht in welke bewegingen en voeding uw spierkracht en balans verbeteren en behouden. Houd onze social media-kanalen en website in de gaten voor meer informatie over de vitaliteitscheck.

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.