Lees voor
7 oktober 2021

Hospice Roosdonck organiseert zaterdag 20 november open dag

" alt=""/>

Roosdonck is een hospice, waar privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven voorop staan. Deze mooie locatie is inmiddels negen jaar open. Op zaterdag 20 november kan iedereen die belangstelling heeft een kijkje komen nemen in Roosdonck.

Een hospice van en voor de regio Roosendaal.

Tijdens de open dag organiseert Roosdonck rondleidingen en kunt u zich als bezoeker laten informeren over het verblijf in het hospice. We besteden dit jaar aandacht aan complementaire zorg, waar geuren en oliën verlichting kunnen bieden bij pijn en andere klachten. Ook kunt u zien hoe beeld en geluid voor ontspanning kunnen zorgen in de stilteruimte. Een ander belangrijk element in het hospice is de aandacht voor naasten. Op de open dag kunt u een kijkje nemen in de waakkast. Daar vindt u de zogeheten ‘waakmanden’ met bijvoorbeeld cd’s, puzzelboekjes en een deken om de lange waakuren door te komen. Rituelen zijn op Roosdonck ook erg belangrijk. Vrijwilligers en medewerkers vertellen u er graag over.

Actief voor Roosdonck

Roosdonck mag rekenen op een actief en betrokken team van vrijwilligers. Geïnteresseerden in vrijwilligerswerk kunnen tijdens de open dag van onze vrijwilligers horen hoe zij het werken in het hospice ervaren. Tijdens de open dag is de speciale Roosdonck-postzegel weer te koop, waarvan de opbrengst ten bate van Roosdonck komt. Ook is het boekje ‘Het leven dat je achterlaat’ met persoonlijke verhalen en korte gedichten van specialist ouderengeneeskunde Ronald van Nordennen te koop. Een deel van de opbrengst hiervan is ook bestemd voor het hospice.

De open dag vindt plaats van 13.30 tot 16.30 uur. Hospice Roosdonck is gelegen aan de Kalsdonksestraat 89a in Roosendaal.

30 mei 2024

Kwaliteitsjaarverslag 2023

Groenhuysen staat voor ‘Ouder worden, jezelf blijven’. En daarmee bedoelen we dat we, nu en in de toekomst, onze cliënten in de regio Roosendaal en omstreken een goede kwaliteit van bestaan willen blijven bieden.