Lees voor
22 maart 2023

Jouw werk op de rails

" alt=""/>

Bij Groenhuysen hebben we het traject Jouw werk op de rails ontwikkeld om het werk in de zorg efficiënter en leuker te maken. De opbrengst: minder (tijds)verspilling, meer aandacht voor cliënten én goed werkgeverschap, want medewerkers hebben meer plezier in hun werk.

Op de website www.toolkitjouwwerkopderails.nl delen we onze kennis over het verbeteren van werkprocessen in de ouderenzorg. Iedereen mag gebruikmaken van onze kennis en ervaringen, zodat niemand het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Het traject Jouw werk op de rails
Het traject Jouw werk op de rails is bedoeld om werkprocessen in de zorg te optimaliseren en te verbeteren. Er zijn 5 modules die het werk elk op een eigen manier efficiënter, gemakkelijker en leuker maken: De opgeruimde werkplek, De schrapsessie, Technologische ondersteuning, Van inzicht naar inzet en Werk op de rails houden. En het leuke is, de medewerkers zelf staan centraal. Zij weten immers het beste waar knelpunten zitten in hun werk en dus ook hoe het beter kan.

Waarom Jouw werk op de rails?
Bij Groenhuysen geloven we dat we nóg betere zorg kunnen leveren als we ons werk goed organiseren. Jouw werk op de rails zorgt ervoor dat medewerkers geen dingen meer doen die niet nodig zijn. Hierdoor hebben ze meer tijd, energie en aandacht voor cliënten en meer plezier in hun werk.

Jouw werk op de rails is in ontwikkeling
De eerste 3 modules zijn uitgewerkt. Alle tools die bij deze 3 modules horen, staan op de website en zijn daar te downloaden. Op dit moment zijn we bezig met module 4 en 5. Zodra we die laatste 2 hebben doorlopen, delen we de bijbehorende tools op de website.

Alles over efficiënter werken staat op de nieuwe website
Op de website staat informatie die je kunt gebruiken om het werk in de ouderenzorg efficiënter en leuker te maken. Je ziet hoe wij het hebben aangepakt, leest een toelichting op de 5 modules en vindt alle tools die je nodig hebt wanneer je zelf aan de slag gaat met Jouw werk op de rails.

Meer weten over dit project?
Groenhuysen deelt graag de kennis en ervaring. Stuur een mail met je vraag naar één van de projectleiders, Ton Akkermans (ton.akkermans@groenhuysen.nl) of Cor van Nijnatten (cor.van.nijnatten@groenhuysen.nl).

 

30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.