Lees voor
30 maart 2023

Laatste coronamaatregelen landelijk geschrapt

" alt=""/>

Goed nieuws! Op vrijdag 10 maart jl. kondigde het kabinet aan dat de laatste coronamaatregelen m.b.t. testen en thuisblijven worden geschrapt.

Het coronavirus wordt voortaan hetzelfde behandeld als andere luchtweginfecties. Het virus gaat nooit meer weg, maar doordat veel mensen in Nederland een dusdanige afweer hebben opgebouwd zijn de gevolgen minder ernstig. Wat betekent dit voor Groenhuysen?

Beleid instellingen in de langdurige zorg

Het coronabeleid voor cliënten in instellingen in de langdurige zorg wijkt af van de richtlijnen voor de algemene samenleving, omdat bij onze cliënten sprake is van een kwetsbare doelgroep. We blijven de verantwoordelijkheid houden om onze cliënten te beschermen en de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Indien de situatie aanleiding geeft om wel in isolatie te gaan, net als bij andere virusziekten, kan dit besloten worden.

Op dit moment volgen wij nog het laatste beleid vanuit Verenso, de belangrijkste uitgangspunten zijn:

  • Bij deze kwetsbare doelgroep blijft het wel nodig om te testen bij klachten indien deze test consequenties heeft voor de behandeling van een individu, en in het kader van het voorkomen van (verdere) verspreiding van covid-19;
  • Er wordt getest bij verdenking op covid-19 (twee of meer klachten);
  • Bij slechts één bewoner met een positieve covid-19 test, gaat deze persoon in isolatie op de kamer, totdat hij/zij 24 uur symptoomvrij is, met een maximum van 5 dagen;
  • In geval van een uitbraak hebben alle bewoners bewegingsvrijheid binnen de afdeling en mogen bewoners zonder (verdenking op) covid-19 van de afdeling af. Zij vermijden wel activiteiten in grote groepen;
  • Afhankelijk van de mogelijkheid tot isolatie in de locatie wordt de opname van mensen met (verdenking op) covid-19 niet uitgesteld.

30 mei 2024

Kwaliteitsjaarverslag 2023

Groenhuysen staat voor ‘Ouder worden, jezelf blijven’. En daarmee bedoelen we dat we, nu en in de toekomst, onze cliënten in de regio Roosendaal en omstreken een goede kwaliteit van bestaan willen blijven bieden.