Lees voor
12 mei 2022

Leonardushof feestelijk geopend

" alt=""/>

Gisteren vond de officiële opening van het nieuwe Leonardushof plaats. Op deze zonnige dag werd er samen met bewoners en genodigden, onder het genot van een hapje en drankje, geproost op dit feestelijke moment.

De mijlpaal voor de bewoners vond reeds in de loop van november 2021 al plaats toen de inhuizing in het nieuwe pand plaatsvond. Leonardushof biedt een plaats aan ouderen met een psychogeriatrische aandoening zoals dementie. Het nieuwe pand heeft drie woonlagen, met achtenveertig appartementen. De bewoners behouden in deze appartementen zoveel mogelijk de eigen regie en kunnen rekenen op een passend zorg- en welzijnsaanbod.

De middag werd geopend met een woordje van Ron Axt (voorzitter raad van bestuur), Angelique de Keizer (locatiemanager Leonardushof) en wethouder Klaar Koenraad. Zelfs de heilige Leonardus kwam nog even langs.

Bewoners en medewerkers

Natuurlijk kwamen ook de bewoners en medewerkers aan het woord. Zij zijn tenslotte het belangrijkste en waar we het voor doen. Mevrouw Krook, die er een half jaar woont, vindt dat ze een mooie kamer heeft. “Ik ben tevreden. Het is heerlijk wonen en ik ben blij dat ik vanuit mijn kamer over de mooie tuin met plantjes kijk.” De heer Hartog sloot zich hierbij aan. “Ik voel me hier helemaal thuis.” En ook mevrouw Kerstens woont hier graag. “Het is hier zo gezellig en ik zit niet meer alleen. Het eten is ook heel lekker.” Wat ze dan het lekkerst vindt? “Frietjes, met een biefstukje of kroket.” Harry Jansen, die al jarenlang op Leonardushof werkt, geeft aan dat het een mooi gebouw is. “Maar ik sta hier vooral voor de bewoners, daar doen we het voor.”

Het knallend hoogtepunt werd verzorgd door bewoonster Tiny van der Pas die het vuurwerk ontstak om de opening officieel te maken.

Wij wensen alle bewoners en medewerkers veel woon- en werkplezier in het nieuwe Leonardushof!

30 mei 2024

Kwaliteitsjaarverslag 2023

Groenhuysen staat voor ‘Ouder worden, jezelf blijven’. En daarmee bedoelen we dat we, nu en in de toekomst, onze cliënten in de regio Roosendaal en omstreken een goede kwaliteit van bestaan willen blijven bieden.