Lees voor
9 januari 2024

Onze mijlpalen in 2023

" alt=""/>

Bij de start van een nieuw jaar is het goed om terug te blikken, dus staan we stil bij onze mijlpalen in 2023. Het was een jaar van hard werken, opbouwen en ontwikkeling. Dat we met elkaar de zorg anders moeten organiseren om toekomstbestendig te zijn, is duidelijk.

✅ Met het interne ontwikkelprogramma ‘Als je het mij vraagt..’ legden we de basis voor een andere manier van werken. Thema’s waar we mee startten en nog volop bezig zijn: het vergroten van zelfredzaamheid, verminderen van administratieve last, maximale inzet van informele zorg en innovatie, en anders samenwerken in teams.

✅ We realiseerden een nog intensievere samenwerking tussen collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers. Tijdens familieavonden vonden mooie en interessante gesprekken plaats over hoe mantelzorgers een betekenisvolle rol kunnen blijven spelen in de zorg voor hun dierbaren.

✅ We hebben veel geïnvesteerd in de samenwerking met collega-organisaties, gemeenten, woningcorporaties en zorgverzekeraars in West-Brabant. Onder meer voor de geriatrische revalidatie en spoedzorg, ICT en innovatie, de woonzorgvisie in onze gemeenten, behandeling en expertises, thuiszorg en dagbesteding, en een gezamenlijk IZA regioplan voor de toekomst. Voor solisme en concurrentie in de regio is geen plaats, daarvoor hebben we elkaar veel te hard nodig.

✅ We bouwen aan de toekomstbestendigheid van onze locaties en een nieuw concept, genaamd Vallei De Brink. Hierbij komen locatie, wijk en maatschappij optimaal samen. Helaas namen we ook afscheid van De Pastorie en De Brink; locaties die niet meer geschikt zijn om de zorg op een verantwoorde manier te leveren.

✅ Het jubileumfeest ‘FC Groenhuysen 30 jaar’ werd groots gevierd. Een fantastisch feest in het Atik stadion voor collega’s, vrijwilligers en collega-organisaties.

🏅 En tot slot een groot compliment aan onze collega’s. Zij vormen dag in dag uit een onmisbare schakel in het leven van cliënten. Met hun veerkracht en toewijding geven zij invulling aan onze missie ‘ouder worden, jezelf blijven’.

Op naar een mooi 2024; met nog meer vernieuwing, verbinding en groei!

26 januari 2024

Angstig?!

‘Ik weet het gewoon niet meer. Ik weet het gewoon niet meer, wat doe ik verkeerd?’ Huilend zit hij naast mij. Het verdriet, de frustratie en vooral de wanhoop is te zien. ‘Wat is er mis met mij?‘

10 december 2023

Hendrik

30 jaar had hij troep verzameld, neergegooid en geen kans gezien dit op te ruimen…… Zijn huis was een vuilnisbelt. Hij kwam in beeld toen zijn huisarts hem thuis bezocht, omdat hij opeens niet meer kon lopen. De huisarts schrok, overlegde met heer en het Geriatrisch Expertise Team werd erbij betrokken.