Lees voor
12 oktober 2021

Training voor mensen met parkinson

" alt=""/>

Parkinson Wellness Recovery (PWR) is een oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met de ziekte van Parkinson. Groenhuysen biedt deze training vanaf 9 november aan.

Dagelijkse activiteiten, zoals lopen, omdraaien in bed, gaan zitten en opstaan verbeteren door het volgen van de training. Tijdens het oefenprogramma werken deelnemers aan lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen, spierkracht, bewegingssnelheid en balans. Deze oefeningen kunnen de ontwikkeling van de ziekte vertragen. De oefeningen zijn simpel en doeltreffend en direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. Deelnemers komen minder vaak ten val doordat zij soepeler worden en beter leren omgaan met hun stijfheid. Het stimuleren van grote bewegingen in combinatie met muziek heeft een gunstig effect op de ziekte van Parkinson.

In groepsverband
De training vindt plaats in groepsverband, waardoor deelnemers ook kennismaken met andere mensen met de ziekte van Parkinson. Dat kan het plezier om te trainen bevorderen. Twee speciaal opgeleide fysiotherapeuten verzorgen de begeleiding bij dit oefenprogramma.

Trainingsmoment
De training vindt iedere dinsdagochtend om 10.00 uur plaats in Behandelpraktijk De Eglantier, Eglantier 1 in Roosendaal. De eerste training vindt plaats op 9 november. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de afsprakenlijn Behandeling & Begeleiding van Groenhuysen: 088-55 743 08 of behandeling@groenhuysen.nl.

30 mei 2024

Kwaliteitsjaarverslag 2023

Groenhuysen staat voor ‘Ouder worden, jezelf blijven’. En daarmee bedoelen we dat we, nu en in de toekomst, onze cliënten in de regio Roosendaal en omstreken een goede kwaliteit van bestaan willen blijven bieden.