Lees voor
27 juni 2023

Uw gegevens in een PGO. Ook bij Groenhuysen is het vanaf nu mogelijk om uw medische gegevens in een PGO op te halen.

" alt=""/>

PGO is de afkorting voor persoonlijke gezondheidsomgeving. Het is een app of website waarin u gratis een kopie kunt ophalen van uw medische gegevens vanuit verschillende zorgverleners zoals uw huisarts, het ziekenhuis of de ouderenorganisatie. Vaak kunt u zelf ook gegevens over uw gezondheid zoals uw bloeddruk of gewicht toevoegen.

Waarom een PGO gebruiken?
PGO’s zijn nieuw en nog volop in ontwikkeling. Op dit moment doet nog niet elke zorgverlener mee en kunnen nog niet alle gegevens opgehaald worden. Maar dit breidt zich snel uit. Verschillende organisaties in de zorg werken hard aan de ontwikkeling. Doordat steeds meer mensen een PGO gebruiken, ontdekken ze wat goed gaat en wat beter kan. Bijna elke huisarts in Nederland en veel verschillende ziekenhuizen doen al mee. Met een PGO staan steeds meer gegevens over uw gezondheid vanuit verschillende zorgverleners op één plek. Zo krijgt u meer grip op uw gezondheid.

Voordelen:

  • U verzamelt gegevens over uw gezondheid op één online plek;
  • U hebt inzicht in uw gegevens;
  • U maakt in uw PGO veilig verbinding met uw zorgverlener(s), zoals de huisarts;
  • U kiest een PGO die bij uw past.

Is een PGO veilig?
Een veilige verbinding tussen uw PGO en medische gegevens vanuit Groenhuysen is belangrijk. MedMij heeft regels gemaakt voor het veilig uitwisselen van medische gegevens. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label houden zich aan deze regels. Via MedMij kunt u op een veilige manier een kopie van uw medische gegevens in uw PGO ophalen. Nog niet alle zorgverleners kunnen verbinden met een PGO. Dat lukt alleen bij een zorgverlener die het MedMij-label heeft. Groenhuysen beschikt over het MedMij-label en is daarom veilig voor het uitwisselen van gegevens in een PGO.

Kies een PGO
Er zijn verschillende PGO’s waar u uit kunt kiezen. Elke PGO is anders. Het verschil zit bijvoorbeeld in de zorgverleners waarmee u een PGO kunt verbinden. Door uzelf vier vragen te stellen komt u erachter wat voor u belangrijk is aan een PGO. Dit helpt u met kiezen voor de PGO die bij u past.

  • Welke medische gegevens wil ik nu of in de toekomst in mijn PGO verzamelen?
  • Welke andere functies vind ik belangrijk in mijn PGO?
  • Wil ik mijn PGO als app of website gebruiken?
  • Wil ik voor extra functies in mijn PGO betalen?

U kiest zelf welke PGO het beste bij u past. Voor het maken van een goede keuze kunt u gebruik maken van de PGO-keuzehulp op https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/. Hier kunt u PGO’s met elkaar vergelijken en de PGO kiezen die het beste bij u past. Alle PGO’s in deze vergelijker zijn op veiligheid en bescherming van gegevens goedgekeurd en zijn inmiddels goed doorontwikkeld

Een PGO gebruiken
Hoe u uw PGO gebruikt, hangt af van uw situatie en wensen. Het ophalen van uw gegevens werkt in de meeste PGO’s hetzelfde. Om uw gegevens op te halen maakt u via uw PGO verbinding met de computer van uw zorgverlener. Daarna logt u in met DigiD. Zo zijn uw persoonlijke gegevens beter beschermd.

Meer informatie over een PGO
Voor meer informatie over PGO’s, het kiezen en gebruiken van een PGO kunt u een kijkje nemen op https://www.pgo.nl/ of https://www.digitalezorggids.nl. Hier vindt u ook veelgestelde vragen en diverse kennisvideo’s. Wilt u eerst een PGO uitproberen alvorens er zelf één te downloaden? Dat kan via https://voorbeeldpgo.nl.

15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.