Lees voor
4 november 2021

Vanaf 6 november: aangescherpte coronamaatregelen

" alt=""/>

Het is u vast niet ontgaan: de persconferentie van eergisteren over de aangescherpte coronamaatregelen. Ook bij Groenhuysen verscherpen we onze maatregelen op een aantal punten.

Dat heeft helaas gevolgen voor onze klanten, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. De maatregelen gaan in op 6 november.

Mondkapjesbeleid
Brengt u een bezoek (uiteraard klachtenvrij) aan één van onze locaties? Draag dan een mondkapje. Ook bij het verplaatsen binnen de locatie dragen klanten, medewerkers, vrijwilligers en bezoekers een mondkapje.

1,5 meter afstand houden

  • Iedereen binnen onze locaties houdt onderling 1,5 meter afstand aan. Met uitzondering van de bewoners van het groepswonen. Zij worden als huisgenoten gezien en hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
  • Het afstand houden heeft mogelijk gevolgen voor het aantal klanten dat tegelijkertijd aan activiteiten of maaltijden kan deelnemen.
  • Om de onderlinge afstand van 1,5 meter te kunnen waarborgen zijn er minder zitplekken in de horecagelegenheden. In de winkel draagt men een mondkapje en houdt ook onderling 1,5 meter afstand aan.
  • Het afstand houden heeft ook effect op het benutten van de capaciteit van de dagopvang en -behandeling. Daarom passen we het aantal bezoekers per dag aan. Er wordt met u persoonlijk afgestemd wat de mogelijkheden zijn en op welke dagen u de dagopvang en -behandeling kunt blijven bezoeken.

Kapper en pedicure
De kappers en pedicures vallen onder de contactberoepen, dus dragen zij vanaf 6 november een mondkapje. Degene die de behandeling krijgt draagt uiteraard ook een mondkapje.

Basisregels
De basisregels van het geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en vaak handen wassen blijven van kracht. Als u klachten heeft, blijft u thuis.

Als er iets verandert in deze genomen maatregelen brengen we u op de hoogte. We hopen op uw begrip voor de situatie en een prettige samenwerking. Alleen op die manier kunnen we met elkaar de risico’s op besmetting zo laag mogelijk houden en het bezoek aan onze klanten in stand houden.