Lees voor
30 november 2023

Voor de laatste keer in De Brink en Moerweide

" alt=""/>

Begin jaren ’70 gingen de deuren van ons verzorgingstehuis De Brink voor het eerst open. Nu, ruim 50 jaar later, is het tijd voor vernieuwing. De oude Brink wordt gesloopt en er komt een nieuw centrum voor Wonen & Zorg voor in de plaats.

Om stil te staan bij het einde van een tijdperk, organiseerden we afgelopen zaterdag een afscheid. Bijna 400 bezoekers namen de kans om nog één keer binnen te kijken bij het oude gebouw en herinneringen uit te wisselen. Zo was er de mogelijkheid om je mooiste herinneringen op de muren van De Brink te schrijven. Of om te genieten van het prachtige uitzicht op de negende verdieping. Ook voor de kleinsten was er van alles te doen, en natuurlijk waren er feestelijke hapjes en drankjes om het afscheid te vieren!

We kijken terug op een ontzettend mooie en geslaagde dag. Een dag vol warme herinneringen, maar ook een dag met de blik op de toekomst. Want ook de nieuwe Brink wordt een plaats waar mooie nieuwe herinneringen gemaakt zullen worden. Graag sluiten we af met de woorden van een collega die de dag perfect heeft samengevat:
‘Als kleutertje bezocht ik met mijn klasje voor het eerst de opa’s en oma’s in De Brink. In de jaren 80 woonden mijn eigen opa en oma hier. En van 2000 tot 2021 heb ik hier met veel plezier zelf gewerkt. Nu is het tijd voor wat nieuws: nieuwbouw. Wat er nu nog is zijn geweldig leuke en mooie herinneringen!’

26 januari 2024

Angstig?!

‘Ik weet het gewoon niet meer. Ik weet het gewoon niet meer, wat doe ik verkeerd?’ Huilend zit hij naast mij. Het verdriet, de frustratie en vooral de wanhoop is te zien. ‘Wat is er mis met mij?‘

9 januari 2024

Onze mijlpalen in 2023

Bij de start van een nieuw jaar is het goed om terug te blikken, dus staan we stil bij onze mijlpalen in 2023. Het was een jaar van hard werken, opbouwen en ontwikkeling. Dat we met elkaar de zorg anders moeten organiseren om toekomstbestendig te zijn, is duidelijk.