Lees voor
9 november 2021

Zorgorganisaties geven samen innovaties vleugels

" alt=""/>

Het Care Innovation Center breidt uit met vaste kern aan partners. De (gezondheids)zorg kent grote uitdagingen, ook als corona onder controle is.

Door de vergrijzing stijgt de vraag naar goede (gezondheids)zorg. Het beschikbare personeel neemt echter af. Mensen krijgen ook steeds meer de eigen regie over hun gezondheid en zorg. Al deze uitdagingen vragen om slimme oplossingen, een andere manier van werken en bereidheid om te veranderen. Het Care Innovation Center werkt aan een duurzame samenwerking met een vaste kern aan partners om zo gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan.

De (gezondheids)zorg kent grote uitdagingen, ook als corona onder controle is. Door de vergrijzing stijgt de vraag naar goede (gezondheids)zorg. Het beschikbare personeel neemt echter af. Mensen krijgen ook steeds meer de eigen regie over hun gezondheid en zorg. Al deze uitdagingen vragen om slimme oplossingen, een andere manier van werken en bereidheid om te veranderen. Het Care Innovation Center werkt aan een duurzame samenwerking met een vaste kern aan partners om zo gezamenlijk de uitdagingen aan te gaan.

Het Care Innovation Center (CIC) is een zelfstandige organisatie met het Bravis ziekenhuis, Groenhuysen en tanteLouise als bestuurders. De afgelopen jaren heeft het CIC door te stimuleren, verbinden, faciliteren en ondersteunen bijgedragen aan innovatieve oplossingen in de (gezondheids)zorg. Nu is het tijd om de samenwerking met een aantal belangrijke partners duurzamer vorm te geven en zo samen verder te bouwen aan een open netwerk dat het toepassen van innovaties versnelt.

Gezamenlijke aanpak
De afgelopen maanden hebben 15 nieuwe partners zich aangesloten bij het Care Innovation Center. Onder het motto ‘Samen ga je sneller en Samen kom je verder’ gaan zij gezamenlijk de uitdagingen aan waarvoor de (gezondheids)zorg staat. Samen werken ze aan innovatieve projecten en processen, delen zij kennis, contacten, successen en mislukkingen om zo te bouwen aan een sterk netwerk.

15 september 2023

Unieke samenwerking met Alwel, Thuisvester en Woonkwartier

Groenhuysen heeft samen met de drie woningcorporaties Alwel, Thuisvester en Woonkwartier, een gezamenlijk doel: het aanbieden van passende en betaalbare huisvesting in de gemeenten Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Vandaag ondertekenden de bestuurders de samenwerkingsovereenkomst.

27 augustus 2023

Samen?!

Ze is er net komen wonen en ze moet nog wennen. In de middag is ze nog op zoek naar haar man en vraagt ze meerdere malen wanneer ze naar huis kan.